Ukrainiečių šeimoms ieškoma tinkamesnio būsto | Diena.lt

UKRAINIEČIŲ ŠEIMOMS IEŠKOMA TINKAMESNIO BŪSTO

  • 0

Praėjusių metų kovą, nepraėjus nė mėnesiui nuo karo Ukrainoje pradžios, bendrovės „Klaipėdos energija“ nebenaudojamos administracinės patalpos Danės g. 8 tapo laikinais namais dvylikai nuo karo pasitraukusių moterų ir vaikų. Nebenaudojami energetikų kabinetai minimaliai pritaikyti gyvenimui: nupirkti būtiniausi baldai ir įranga bendrai virtuvei, kosmetiškai sutvarkyta buvusi darbuotojų dušo patalpa ir tualetas.

„Sąlygos gyventi, švelniai tariant, prastos, bet bendromis pastangomis prieš daugiau nei metus bendrovės darbuotojai padėjo ukrainiečiams įsikurti ir pradėti gyvenimą Klaipėdoje“, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius Rolandas Baltuonis.

Bendrovė patalpas ukrainiečiams suteikė neatlygintinai, mokėjo už juos visus komunalinius mokesčius. Ši suma jau perkopė 30 tūkst. eurų. Taip pat nuo karo pasitraukusiems ukrainiečiams „Klaipėdos energijos“ administracija padėjo rasti darbą. Vienas vyras įdarbintas bendrovėje, moteris – šalia įsikūrusioje kultūrinėje erdvėje „Hofas“. Jų vaikai eina į Klaipėdos mokyklas, lanko būrelius.

Pasak R. Baltuonio, investuoti į rimtą patalpų, kuriose dabar gyvena ukrainiečiai, remontą, pritaikyti jas gyvenamajai paskirčiai artimiausiu metu nebus galimybių. Ši statinių grupė patenka į bendrovės konversijos teritoriją, jos ateitį spręs akcininkai ir investuotojai.

Tad nelaukiant paskutinės dienos, kai ukrainiečiams gali tekti išsikraustyti, įmonė pradėjo ieškoti būdų perkelti globotinius į civilizuotam gyvenimui labiau pritaikytą būstą – kreiptasi į Klaipėdos savivaldybės administraciją ir socialinių paslaugų specialistus.

„Nors įmonės laukia sudėtingas konversijos procesas, pasirūpinti šiais žmonėmis yra pirmasis mūsų prioritetas. Buvome susitikę su ukrainiečių šeimynomis, kalbėjomės apie jų situaciją, ateitį. Žinoma, visi gyvename viltimi, kad netrukus visi ukrainiečiai galės grįžti į tėvynę. Parama Ukrainai turi keliauti ten, kur jos labiausiai reikia, – į karo zoną. O tiems, kas liko čia, turime padėti integruotis, tapti visateisiais mūsų bendruomenės nariais“, – sakė R. Baltuonis.

Kol bus ieškoma naujos gyvenimo vietos, ukrainiečiai ir toliau galės naudotis „Klaipėdos energijos“ patalpomis neatlygintinai. Bet, bendrovės sprendimu, priglaustų ukrainiečių prašoma suremti pečius ir nuo šio mėnesio patiems pradėti mokėti komunalinius mokesčius, o įmonės „Klaipėdos energija“ administracija kreipiasi su prašymu į visus klaipėdiečius, galinčius padėti ukrainiečių šeimoms – suteikti jiems gyvenimui tinkamesnį būstą ar geriau apmokamus darbus, kad jie galėtų patys save išlaikyti.

Gairės: ukrainiečiai, būstas ukrainiečiams, karas Ukrainoje, Klaipėdos energija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS