Jungtinės veiklos sutartį įpiršo namo remonto pažadais | Diena.lt

JUNGTINĖS VEIKLOS SUTARTĮ ĮPIRŠO NAMO REMONTO PAŽADAIS

  • 6

Kovodamos dėl naujų klientų kai kurios daugiabučius administruojančios įmonės vilioja gyventojus neskaidriais būdais.

Klaipėdos daugiabučio gyventojai atšaukė sprendimą sudaryti jungtinės veiklos sutartį ir namo priežiūrą patikėti bendrovei „Green admin“, kai suprato, kad juos apsuko aplink pirštą.

Persigalvoti gyventojams padėjo ir žinia, kad namo vadybininke galimai dirbs prastai užsirekomendavusi daugiabučių priežiūros specialistė.

Supratę apgaulę, atšaukė parašus

Klaipėdos Žvejybos uosto rajono kaimynai tarpusavyje šneka, kad iš daugiabučių gyventojų išviliojami parašai, teigiant, kad bus remontuojamas pastatas, o vėliau paaiškėja, jog jų kaupiamąsias lėšas ir kitą namo gyventojų bendrosios nuosavybės valdymą perima koks nors asmuo ar įmonė.

Alfa.lt duomenimis, taip nutiko ir daugiabutyje Žalgirio g. 1, Klaipėdoje. Pas šio namo butų savininkus vaikščiojo asmenys ir pasakojo, kad atliks remonto darbus. Surinkus parašus paaiškėjo, kad bus daromi ne darbai, o sudaroma jungtinės veiklos sutartis, kurios pagrindu net ne patys gyventojai valdys namą, o namas su visomis jo kaupiamosiomis lėšomis perduodamas UAB „Green admin“.

Kai atsikvošėjo ir suprato, ant kokių dokumentų pasirašė, gyventojai nedelsdami pakeitė savo nuomonę, atsisakė „Green admin“ paslaugų ir grįžo pas buvusį administratorių.

Nenori „draugauti“ su vadybininke

Ne tik galima apgaulė paveikė gyventojų apsisprendimą. Bėgti nuo „Green admin“ malonės žmones paskatino ir vieno asmens klausimas.

Pasirodo, apie įmonėje dirbančią vadybininkę uostamiestyje sklando įvairūs mitai. Anksčiau kitoje administravimo įmonėje dirbusi moteris tarp dalies Klaipėdos daugiabučių namų gyventojų užsirekomendavo kaip atsainiai į savo pareigas žiūrinti darbuotoja, galimai nevengianti taurelės.

Šios vadybininkės darbu buvo nepatenkinti ir Žalgirio g. 1 namo gyventojai, todėl galimai dėl to ji ir neteko darbo įmonėje. Gyventojai, sužinoję, kad vėl pateko į šios moters rankas, priėmė sprendimą taisyti situaciją ir sugrįžo pas buvusį administratorių.

„Pirma, „Green admin“, švelniai tariant, mus apgavo. Jų atstovai, vaikštinėdami po butus, miglotai pasakojo apie mistinius remontus, kad štai pasirašykite ant protokolo ir darbai bus atlikti. Dalis gyventojų, ypač senyvo amžiaus, net nesuprato, ant ko pasirašė, ir tik vėliau paaiškėjo, kad jų parašai leido įmonei šiame name sudaryti Jungtinės veiklos sutartį.

Antra, kaip vėliau paaiškėjo, namo vadybininke tapo liūdnai pagarsėjusi moteris, kuri anksčiau tas pačias pareigas ėjo kitoje įmonėje, kuri šiuo metu prižiūri mūsų namą. Mes tikrai buvome labai nepatenkinti jos darbu. Kaip specialistė visiškai nekompetentinga, keistai bendraujanti. Taigi, iš esmės bėgti nuo „Green admin“ mus paskatino būtent šie du aspektai – nešvarūs parašų rinkimai ir minėtos darbuotojos šešėlis“, – pasakojo pavardės nenorėjęs minėti Žalgirio g. 1 namo gyventojas.

Neigia rinkusi parašus

UAB „Green admin“ redakcijai atsiųstame komentare teigia, kad minėto namo gyventojų (gyventojų sudarytos jungtinės veiklos sutarties pagrindu veikiančio įgalioto asmens) ir UAB „Green admin“ buvo sudaryta paslaugų teikimo sutartis, kuria įmonė nurodytam namui yra įsipareigojusi teikti su bendrojo naudojimo objektų priežiūra susijusias paslaugas.

„Atkreiptinas dėmesys, kad daugiabučiame name administratorius UAB „Green admin“ jokių darbų neorganizavo ir tokios informacijos neteikė. Pagal mums pateiktą informaciją darbus organizavo ir galimai parašus rinko buvęs administratorius“, – teigiama komentare.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Loreta

Tai vagių irpadugnių firma greenadmin.

Iš to pačio namo

Supuvusių atliekų kontora Mano būstas už tokius šmeižimus.

To Liuks

Jūratė Kontrauskaitė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS