Uostą pagilins dar pusę metro | Diena.lt

UOSTĄ PAGILINS DAR PUSĘ METRO

Klaipėdos uosto akvatorijos šiaurinėje dalyje vokiečių žemkasė per vasarą iškas 300 tūkst. kubinių metrų grunto. Toks patobulinimas sustiprins didžiųjų laivų navigacinį saugumą, rašo "Lietuvos žinios".

Šiemet per vasarą pagilinus šiaurinę uosto dalį puse metro - nuo 14,5 iki 15 metrų, bus žengtas dar vienas žingsnis siekiant 17 metrų gylio. Tokiu orientyru tapo įplaukos į Baltijos jūrą Didžiojo Beito sąsiaurio gylis ir tai, kad šis parametras pasiektas su Klaipėda konkuruojančiuose regiono uostuose.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija su bendrove "Strabag Wasserbau" pasirašė sutartį, kurios vertė - 5,044 mln. eurų su PVM. Iki 2018 metų uostas ketina investuoti dar 332,7 mln. eurų į krantinių prieigų gilinimą ir parametrų pritaikymą prie kanalo, kad didieji laivai galėtų laisvai plaukioti ir švartuotis visame uoste.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

manau

toks menkas uosto gilinimas- tai pinigų išmetimas. PO metų tokio pagilinimo ir žymės neliks. Arba gilini bent jau pusantro metro-arba ne.

mb

ir reikia jo prijungto prie dujotiekio,{uzz kuri mes mokame LIETUVAICIAI,,,},,,,o jis puikuolis matot prisisvartaves -centriniam laivu terminale--------PRASOM PASIGZET

mb

na nieko nesuprantu apie ta uosto gilinima,bet viena suprantu apie ,,,independec,,,,-stovi kazkoks metalo gabalas prisvartuotas centriniam laivu terminale-ir mes lietuvaiciai meskimes pinigeliais...,-as kaip suprantu-jei as dirbu,tai uzdirbu{LT a tlyginima},o jei laivas tas kuris uztikrina duju tiekima-tai jis ..................ir reikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS