Uostamiesčio Biržos tiltui – ekspertizė | Diena.lt

UOSTAMIESČIO BIRŽOS TILTUI – EKSPERTIZĖ

Eismas ant Biržos tilto, panašu, bus ribojamas dar ilgai. Kiek siauresne važiuojamąja dalimi vairuotojams ir dviratininkams reikės tenkintis, kol statinys bus sutvarkytas. Atlikta ekspertizė parodė, kad surūdijo kai kurios tilto konstrukcijos.

Eismas viena Biržos tilto eismo juosta, kuri skirta dviratininkams, buvo uždraustas gruodžio pradžioje. Planuota, kad draudimas galios iki mėnesio pabaigos, vėliau jis pratęstas iki balandžio 30 d.

Dabar aišku tik tiek, kad ribojimai dar užtruks. Mat artimiausiu metu prasidės tilto remontas.

Klaipėdos miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, ant gatvės pastatyti ženklai nė kiek neturi įtakos eismui ir jo dalyviams problemų nesukelia.

"Ta juosta niekam neturi rūpėti. Tai yra dviratininkų juosta ir dviratininkai gali ja važiuoti. Ženklai pastatyti tik tam, kad ant jos neužvažiuotų automobiliai", – sakė L.Dūda.

Apriboti eismą viena tilto eismo juosta prireikė po to, kai atitrūko kontrasvoris. Iš viso tokių statinio apačioje kabo šeši – po tris kiekvienoje pusėje.

Vieno jų svoris siekia 12 tonų. Iš betono išlieti kontrasvoriai padeda pakelti tiltą.

Vienas įrenginių nukrito į lovį tilto apačioje, nes surūdijo armatūra, kuria jis buvo pritvirtintas prie tilto. Šio kontrasvorio būklė buvo prasčiausia. Kiti, anot specialistų, atrodo geriau.

Esą nieko nuostabaus, jog konstrukcijos susidėvėjo. Tilto kontrasvoriai nebuvo keisti nuo pastatymo. Specialistai patarė apriboti eismą tiltu, kol bus atliktas remontas, kad nesusidarytų papildoma apkrova.

Tada uostamiesčio savivaldybė užsakė ekspertizę. Ją atlikus paaiškėjo, kad surūdijo konstrukcijos, laikiusios tilto kontrasvorį ir, kokie darbai yra būtini.

Šiuo metu administracija dairosi projektuotojo.

"Mes skubame, bet negalime skubėti greičiau,  negu galima. Vyksta projektavimo su darbais pirkimo procesas. O tada prasidės remontas, kuris visiškai nekliudys transportui. Visi važiuoja savo juostomis, mes tik ženklais atskyrėme dviračius nuo automobilių", – pakartojo Miesto ūkio departamento direktorius L.Dūda.

Biržos tiltas pastarąjį kartą remontuotas maždaug prieš dešimtmetį. Tačiau tą kartą atnaujintos ne visos konstrukcijos.

Nebuvo pakeisti ir tilto pakėlimo varikliai. Pastarieji yra visiškai seni, atgyvenę. Uostamiesčio savivaldybė planuoja pakeisti ir šiuos įrenginius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

medžiui

Jei ne autobusai, senamiestis būtų dar labiau miręs.

medis

Už šito tilto remontą turi būt atsakingas klaipėdos autobusų parkas. Nes tik jų transportas vienintelis kuris laužo šitą tiltą. Baisu ir žiurėt, jai užsidega raudona ir stovi jų po 3 ant tilto kiekvienoj juostoj..kokios apkrovos..

miesto

investicija... Padarykit viena karta normalu remonta ir nebereikes pinigus mesti i bala..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS