Uostamiesčio darželių sąlygas gerins kitų sąskaita? | Diena.lt

UOSTAMIESČIO DARŽELIŲ SĄLYGAS GERINS KITŲ SĄSKAITA?

Klaipėdos savivaldybės darželių remonto planai piktina darželinukų tėvus. Lopšelio-darželio "Obelėlė" auklėtinių tėvai baiminasi, kad šio darželio teritorijoje pastačius laikinus modulinius pastatus, kuriuose bus ugdomi kito, remontuojamo, darželio vaikai, "Obelėlės" darželinukams pastebimai pablogės sąlygos – vaikai nebeturės kur žaisti. Savivaldybės atstovai ramina – vietos įstaigos teritorijoje pakaks visiems.

Planai kelia nerimą

Uostamiesčio savivaldybė rengiasi remontuoti lopšelį-darželį "Svirpliukas".

Kol įstaigos patalpose plušės darbininkai, darželinukus numatyta perkelti į specialiai tam Klaipėdos lopšelio-darželio "Obelėlė" teritorijoje atsirasiančius modulinius pastatus.

Tokius planus "Obelėlės" auklėtinių tėvai sutiko ne ypač palankiai.

Klaipėdiečiai baiminasi, kad, ugdymo įstaigos kieme atsiradus minėtiems moduliams, vaikai praras šiuo metu tvarkingas žaidimų aikšteles, kurios esą bus iškeltos kiek toliau, ant žolės.

Be to, baiminamasi, kad modulinių pastatų statybos metu darželinukai bus priversti klampoti purvynu.

"Obelėlės" darželinukų tėvai taip pat prognozuoja, kad, kai įstaigos teritorijoje bus daugiau vaikų, nepatogumų patirs ir jie patys, kasryt atvežantys ir vakarais atvykstantys pasiimti savo atžalų.

Gyventojų kreipimosi jau sulaukė ir Klaipėdos savivaldybės atstovai.

"Jie komentuoja, kad jų vaikams bus pablogintos žaidimų lauke sąlygos. Mes taip nemanome", – apibendrino Klaipėdos savivaldybės projektų skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Dulkytė.

Jie komentuoja, kad jų vaikams bus pablogintos žaidimų lauke sąlygos. Mes taip nemanome.

Vietos nepritrūks

Pašnekovė patikino, kad visi darbai darželio teritorijoje bus atliekami laikantis nustatytų higienos normų, todėl vaikų kasdienybė nepablogės – vietos užteks visiems.

"Be to, kadangi į teritoriją ateiname su naujais statiniais, planuojame ir to sklypo pagerinimus", – patikino I.Dulkytė.

Anot pašnekovės, tos žaidimų aikštelės, kurių vietos prireiks naujiems moduliniams statiniams, bus perkeltos į kitas vietas ir bus įrengtos taip, kad vaikams jose būtų patogu žaisti.

Taip pat planuojama darželio tvorą perkelti kiek tolėliau – iki pat sklypo ribos, tad šiek tiek prasiplės "Obelėlės" kiemas.

Tiesa, papildomų stovėjimo vietų atvykstantiems tėvams įrengti neplanuojama.

"Toje gatvėje yra ir mokyklų. Dabar padidės viena kita mašina, tačiau viskas yra laikinai", – aiškino savivaldybės darbuotoja.

Startas – gegužę

Numatoma, kad minėti moduliniai pastatai lopšelio-darželio "Obelėlė" teritorijoje bus įrengiami gegužę.

Kol kas planuojama, kad "Obelėlės" kieme moduliai stovės dvejus metus, kol lopšelyje-darželyje "Svirpliukas" vyks remonto darbai.

"Tačiau jeigu matysime, kad reikia remontuoti dar vieną darželį arba trūksta vietų mieste, ta sutartis bus pratęsta dar dvejiems metams", – dėstė I.Dulkytė.

Planuojamuose moduliniuose pastatuose prie "Obelėlės" tilps 55–60 vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Liudmila

Apie mitybą. Mano pažįstama dirba “Pingvinuko” darželyje, kur š. m. taip pat bus sumontuotas mobilus darželis. Ten irgi tėvai ir darbuotojai protestuoja prieš šį projektą. Pažįstama sako: „Įsivaizduok, iš mūsų auklėtojų padėjėjų Valstybinė veterinarijos tarnyba reikalauja gauti pagamintą maistą skrybėlėse, prijuostėse ir net vienkartinėse pirštinėse. O čia nešioti per visą kiemą.“ Ir aš įsivaizdavau: mobilo darželio darbuotojai batai, viršutiniai drabužiai artėja prie „Pingvinuko“ darželio durų. Jie užsimauna batų užvalkalus, apsauginius chalatus, „dujinę kaukę“, gauna maistą, prieš išeidami nusiima ir eina į savo modulius. Kas tai yra - Černobylis? Ar tikrai neįmanoma organizuoti civilizuota maisto pristatymo? Galų gale mieste yra daug patalpų mokyklose ir kituose vaikų darželiuose, kur galite apgyvendinti vaikus renovacijai laikotarpiui. Kas gauna naudos iš šio projekto?

Lina auklėtoja

Darželį tik nors vienam dirbančip Lietuvoje tėvo vaikui.Užteks vietų,dar ir liks.Dabar gi nesąmonė.Už vaiko pinigus valgydinami karštu maistu 3 k.dienoje.Pienas,vaisiai nemokamai.12 val.galima pamiršti,kad iš viso mama ar tėtis.Iki durų atveža,išmeta,labo ryto nepalinki,o jau pageidavimų ir skundų niekuo nepasidomėjus - aibė.Kam Lietuvai užmokėti už būsimus emigrantus juos už ačiū auginant.Kodėl mamos dirbti neina- auklytėm,virėjom,auklėtojom? Kodėl nedirbančių mamų vaikai neugdomi namie? Įstatymas leidžia PRIVALOMAS ugdymas tik nuo 6

Kristina

"60 vaikų daugiau, tik 60 mašinų daugia". Ar jūs žinote, kad maistas šiems vaikams bus paruoštas šiame "Obelėlės" virtuvėje? Ir visas šis maistas į modulius bus pristatytas gatve (tiek geru, tiek blogu oru). Ką apie tai galvoja veterinarai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS