Uostamiesčio gatvėms rekonstruoti – ir Uosto direkcijos lėšos | Diena.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖMS REKONSTRUOTI – IR UOSTO DIREKCIJOS LĖŠOS

  • 0

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiais metais Klaipėdos mieste esančioms gatvėms ir keliams tobulinti skyrė 1,54 mln. eurų. Ši suma panaudota Mokyklos g. ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijai, taip pat sutvarkant gatvės ruožą Tilžės gatvėje (nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos).

„Uosto direkcija kasmet finansiškai prisideda prie miesto infrastruktūros, kuri reikalinga ir uosto, ir miesto reikmėms, gerinimo. Esame vienos bendruomenės nariai, todėl Uosto direkcija yra suinteresuota, kad miesto gatvės būtų kokybiškos ir patogios, kad geresne gatvių infrastruktūra naudotųsi visi miesto gyventojai“, – sakė Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Pernai uostamiesčio gatvių rekonstrukcijai Uosto direkcija skyrė panašią sumą kaip ir šiais metais, už ją buvo tvarkomos Pamario ir Priešpilio gatvės, Tilžės gatvės atkarpa. Ankstesniais metais prisidėta prie Jūrininkų ir Šiaurės prospektų, Žalgirio, Kalnupės, Dariaus ir Girėno, Minijos ir kitų gatvių rekonstrukcijos, tilto per Danės upę Mokyklos gatvėje ir viaduko Liepų gatvėje tobulinimo. Parengtame Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos strateginiame plane gatvėms sutvarkyti yra numatyta kitais metais skirti per 1 mln. eurų.

„Savivaldybė į kelių infrastruktūrą kasmet investuoja didelę miesto biudžeto dalį, kasmet atliekami didžiulės apimties kelių rekonstrukcijos darbai, todėl bet koks papildomas finansavimas yra svarbus. Juolab kad įgyvendinami bei planuojami projektai neretai sprendžia ne tik sklandaus gyventojų susisiekimo problemas, bet ir užtikrina uosto naudotojų poreikius“, – sakė Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Nuo 2000 metų darniai Klaipėdos miesto plėtrai, taip pat miesto socialiniams projektams ir jūriniams renginiams, Uosto direkcija yra skyrusi apie 60 mln. eurų. Iš šios sumos Klaipėdos miesto kelių statybai ir rekonstrukcijai buvo skirta apie 26 mln. eurų, miesto ir uosto kelių rekonstrukcijai ir statybai – apie 22 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS