Klaipėdiečių akį traukė negabaritinis krovinys | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ AKĮ TRAUKĖ NEGABARITINIS KROVINYS

Miesto gatvėmis buvo vežamas negabaritinis krovinys. Jį gabenęs sunkvežimis važiavo Sausio 15-osios gatve link Minijos gatvės. Dešimtis tonų sveriantis krovinys buvo gabenamas į uostą, iš kur turėjo būti išplukdytas į Švediją.

Uostamiesčio gatve kartu su palyda riedėjęs negabaritinių krovinių sunkvežimis ketvirtadienio vakarą kaustė klaipėdiečių dėmesį – tokį reginį stebėti tenka ne kasdien.

Negabaritinių krovinių palydos įmonės direktorius Rytis Badaras patikslino, kad beveik 40 tonų sveriantis krovinys buvo vežamas į uostą, iš kur keltu turėjo būti nuplukdytas į Skandinaviją.

Krovinio kelionę stebėję klaipėdiečiai spėliojo, kad gabenamos vėjo jėgainės dalys, tačiau R. Badaras patikslino, jog buvo transportuojamas visai kitas krovinys.

„Lydėjome kelis krovinius, kurie vadinami talpyklomis, jose laikomi įvairūs dalykai, tai gali būti tiek maisto produktai, tiek chemijos gaminiai“, – aiškino R. Badaras.

Pastarąjį kartą negabaritinis krovinys, pavadintas istoriniu, per Klaipėdos miestą buvo gabenamas pernai rugpjūčio pradžioje.

Lig tol neregėto dydžio Lietuvos istorijoje krovinys – naftos perdirbimo gamyklai Mažeikiuose skirtas beveik 100 metrų ilgio reaktorius, kurį vežė 88 ašių tralas su šimtais ratų, pajudėjo iš bendrovės „Bega“ ir per dvi savaites pasiekė savo paskirties vietą.

Krovinio gabenimą iš Klaipėdos uosto tuomet stebėjo šimtai naktį gatvėse susirinkusių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

H

Jomajo kiek cia debilu, ukraina, raketos dar kokios paslaptys, lohai jus smegenis prasiskalaukit kol nevelu, veza krovini ir vsio... O anonimas tu gal geriau ikalk ramuneliu ir varyk viza gamintis. Avinas

>Anonimas

sako nuo atomo reikia fufaike uzsivilkti smirdancia

kolxozo meras

o ruskių vėliavnešys meras visai Lietuvai per tv paskelbė,kad rusų kalba bus dėstoma ir toliau Klaipėdoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS