Uostamiesčio kiemuose – būriai pažeidėjų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO KIEMUOSE – BŪRIAI PAŽEIDĖJŲ

Daugiabučių namų gyventojai kas vakarą savo kiemuose yra priversti įveikti tikrą kliūčių ruožą. Skundžiamasi, kad kai kurie klaipėdiečiai po darbo automobilius kiemuose palieka bet kaip.

„Šaligatvį taip apstato automobiliais, kad neįmanoma nei praeiti, nei pravežti kūdikio vėžimėlio“, – piktinosi Smiltelės gatvės 10-ojo namo gyventoja.

Anot jos, daugiausia automobilių kiemuose bei ant šaligatvių netvarkingai išrikiuojama vakarais. Todėl, norėdami pasiekti namo laiptinę, gyventojai turi eiti gatve ir rizikuoti savo gyvybe.

„Automobiliai signalizuoja. Nors verk“, – dėstė moteris.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patvirtino, kad problema tikrai egzistuoja. Jis pastebėjo, kad gyventojai automobilius netvarkingai palieka ne tik Smiltelės gatvėje, bet ir kituose daugiabučių kiemuose.

Neretai tokią informaciją savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui perduoda uostamiesčio policijos pareigūnai.

Apie analogiškas problemas praneša ir kai kurių Taikos prospekto, Debreceno, Vingio, Gedminų gatvių namų gyventojai.

„Kiek nuvažiuojame, baudžiame ir baudžiame“, – pripažino V.Valys.

Anot jo, neretai dėl chaoso kiemuose kaltas ne stovėjimo vietų trūkumas, o gyventojų siekis automobilį palikti visai greta namo, nors šalia yra ir stovėjimo aikštelių.

Nedrausmingi vairuotojai transporto priemones palieka ne tik ties įvažomis, įėjimais ar ant žalios vejos, bet nesibodi stovėjimo aikštele paversti vaikų žaidimo aikštelių, pėsčiųjų ir dviračių takų.

„Kai kurie taip pastato, kad, atrodo, nori iki buto atvažiuoti“, – pastebėjo V.Valys.

Pasitaiko tokių gyventojų, kurie žalią veją bando išsaugoti prašydami ties jos pradžia leisti pastatyti tvorelę ar kitą architektūrinį elementą.

Poskyrio vedėjo teigimu, tikrinimai pagal gautus skundus ir sudarytus planus vykdomi tiek dienomis, tiek po darbo valandų, planuojama surengti ir naktinius tikrinimus.

„Nuvažiavę į tokias vietas mūsų specialistai užfiksuoja daug pažeidimų ir taiko administracinę atsakomybę“, – apibendrino V.Valys.

Už automobilių statymo tvarkos pažeidimus nedrausmingi vairuotojai „apdovanojami“ baudomis nuo 28 iki 86 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (93)

to to gita

Spėju žmogau neturi auto ir pavydi kas turi, Galimai ir teisių neturi.

žž

Palengvinkite stovėjimo aikštelių įrengimą ir nebus pažeidimų`

to Gita

Problema ne tame kad kiemai maži,o tame,kad per daug žmonės turi mašinų.Iš buto būna po dvi,o tai ir po tris,keturias gaunasi, kiekvienam šeimos nariui.Tai sakykit kokių laukų reikia,kad tiek mašinų sutalpinti?O ir kiemai skirti ne mašinoms, tam yra aikštelės,garažai.Jau ir taip visur užstatyta tom mašinom,net šaligatviai ir dar sako blogai žmonės gyvena.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS