Uostamiesčio medikams – žmonių parama | Diena.lt

UOSTAMIESČIO MEDIKAMS – ŽMONIŲ PARAMA

  • 19

Klaipėdiečiai ir aplinkinių miestų gyventojai neliko abejingi iniciatyvių žmonių bei miesto valdžios raginimui paremti uostamiesčio medikus jiems ypač svarbiomis apsaugos priemonėmis. Šiomis dienomis žmonių paaukotos priemonės dėžėmis keliauja į Klaipėdos universitetinę ir Klaipėdos vaikų ligonines.

Atsiliepė į raginimą

Raginimai pasidalinti turimomis vienkartinėmis kaukėmis, chalatais, kepurėlėmis, dezinfekciniais skysčiais ar bet kokiomis kitomis apsaugos priemonėmis socialiniuose tinkluose ėmė sklisti vos nustačius pirmuosius koronaviruso atvejus.

„Situacija Lietuvoje domėjausi nuo pat pradžių. Didžiausią paskatinimą davė Dainos Bosienės įrašas socialiniame tinkle. Ji ragino aukoti. Man kilo mintis, kad galėčiau imtis priemonių surinkimo iš žmonių ir pristatymo medikams darbo, nes pamaniau, kad yra daug žmonių, kurie yra likę namuose ir negali iš jų išeiti ir priemonių nuvežti medikams, o aš galėčiau tą padaryti“, – pasakojo priemonių surinkimo iš gyventojų ir atidavimo medikams misijos ėmusis Alvyda Poškutė.

A. Poškutės nuotr.

Pašnekovė pasakojo, kad į kvietimą su medikais pasidalinti turimomis apsaugos priemonėmis dalijasi ne tik klaipėdiečiai, bet ir gyvenantieji Palangoje, Kretingoje.

Laikosi saugumo

Priemones iniciatyvi moteris iš gyventojų surenka laikydamasi saugaus atstumo – dėžę su daiktais ji laiko automobilio bagažinėje, naudoja pirštines, dažnai dezinfekuoja rankas.

„Žmonės geranoriškai išneša, padeda daiktus ant žemės, tuomet aš paimu ir įdedu į automobilį. Kai kurie žmonės iš namų išeina su kaukėmis, kiti prisidengia šaliku, kiti – be nieko. Tačiau stengiuosi laikytis rekomenduojamo atstumo ir nesukelti rizikos nei sau, nei kitiems“, – dėstė A.Poškutė.

Vienas Gargždų odontologijos kabinetas perdavė nemažai vertingų daiktų – vienkartinių medicininių chalatų, kepurėlių, dezinfekcinių servetėlių, skysčio. Pavieniai asmenys dalijasi kaukėmis, pirštinėmis.

A. Poškutės nuotr.

Grožio srityje dirbanti A.Poškutė pastebėjo, kad į kvietimą pasidalinti priemonėmis atsiliepė ir nemažai miesto grožio srities meistrių, kurios dėl paskelbto karantino dirbti negali ir sutiko atiduoti savo turimas ir medikams tinkančias priemones.

Žmonių padovanoti daiktai jau perduoti Klaipėdos universitetinės ligoninės ir Klaipėdos vaikų ligoninės atstovams.

Numatoma, kad žmonių paramos bus ir dar daugiau, mat internete paskelbus surinktų priemonių perdavimo medikams nuotraukas atsirado dar norinčiųjų pasidalinti savo apsauginių priemonių atsargomis.

Tiesa, vos pradėjus rinkti paramą būta ir skeptiškai tokią iniciatyvą. Žmonės abejojo, ar iš atskirų gyventojų surinktos priemonės bus dar tinkamos naudoti, sterilios, tačiau neabejojama, kad netinkamų naudoti priemonių medikai nepriimtų.

Sumaišties nepastebėjo

Pašnekovė pasakojo, kad apsilankiusi prie ligoninių nepastebėjo jokios sumaišties.

„Aplink ligoninę tikrai labai mažai žmonių, atvykstančių taip pat nėra labai daug. Judėjimas tikrai menkas. Mačiau gydytojus, vilkinčius baltais chalatais, vaikštančius po lauką. Dauguma buvo be

apsauginių kaukių. Bet ir nėra susibūrimo. Aplink ligoninę matyti daugiau personalo nei kitų žmonių. Vaizdas toks lyg atvyktum į ligoninę darbo dienos metu kai yra mažiau lankytojų. Net nepasakytum, kad kažkas vyksta“, – pasakojo moteris.

A. Poškutės nuotr.

Vis dėlto moteris pripažino mananti, kad didysis judesys vyksta Infekcinių ligų departamente, kur ir priimami įtariamai koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Gyventoja pripažino, kad nors viešojoje erdvėje girdima nemažai patikinimų, jog esą priemonių užtenka, tačiau netrūksta ir kitokios informacijos.

„Kas yra šalia ar aplink, turi pažįstamų gydytojų ar giminių tikrai girdi, kad situacija yra nekokia. Mes girdime viešus pasisakymus, kad visko užtenka, o iš pačios infekcinės ligoninės chirurgijos skyriaus mus pasiekia žinutės, kad ten yra kritinė padėtis, gydytojai dirba be kaukių, priemonės baigiasi. Galbūt bent kažkiek prisidėsime, kol pasieks tos užsakytosios partijos“, – vylėsi pašnekovė.

GALERIJA

  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
  • Uostamiesčio medikams – žmonių parama
A. Poškutės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Di

Ačiū!!!!

>Rezervui

Tame ir esmė kad labjausiai siutina kad per tiek laiko kaušai niekaip nepajėgia viską padaryti laiku ir kietai. Ne vien medicinoje. Visose srityse. Kodėl viskas tik popieriuje, kodėl pinigai eina kažkokiem niekam o ne tam kam reikia. Galų gale, jeigu nemoka ir negali tinkamai sutvarkyti mūsų valstybės, tai turėtų negriauti nuo seno joje nusistovėjusių, tikrai save pateisinančių tvarkų ir įvedinėti nesamoningas reformas. Kam griauti tai kas iki šiol puikiai tarnauja?Ko tas Grubliauskas ėjo į merus jeigu jis nesugeba gerai,,sustyguoti"miestiečių gyvenimo?Gal jis nepiktybinis bet kad jo niekas iš pavaldinių neklauso, o klerkai blogai dirba, tai faktas.

to Budulis

Tave reikėtu dėl skleidžiamų nesąmonių tokį brudą per visus galus padaryti .Matyt Maskva gerai moka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS