Uostamiesčio pedagogai sodino pušeles | Diena.lt

UOSTAMIESČIO PEDAGOGAI SODINO PUŠELES

Pedagogų švietimo ir kultūros centras uostamiesčio mokytojus penktadienį subūrė prasmingai veiklai. Įstaigos darbuotojai ir Klaipėdos pedagogai Smiltynėje ne tik sodino pušeles, bet imtis gerų darbų paskatino ir kitus miestiečius.

Pavasarinę akciją „Pasodink pušį – papuoši Kuršių neriją!“ Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras surengė pirmą kartą.

Besidarbavusiųjų būrys, kurį sudarė centro darbuotojai, uostamiesčio mokyklų ir darželių direktoriai, pavaduotojai ugdymui, mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai, daugiau nei dvi valandas paprastąsias pušeles sodino netoli „Smiltynės perkėlos“ esančiame kirtime.

Prasminga iniciatyva subūrė maždaug 35 gamtai neabejingus klaipėdiečius.

Kaip teigė Pedagogų švietimo ir kultūros centro metodininkė Auksė Naujokienė, idėja surengti tokią akciją kilo viešojoje erdvėje išgirdus informaciją, jog girininkai ieško pagalbininkų, galinčių gaisravietėje atsodinti pušeles.

„Į šį šauksmą atsiliepėme. Pedagogus sukvietėme, nes tikimės, kad jie žinia apie galimybę atkurti mišką pasidalys savo mokyklose. Viliamės, kad gražus pavyzdys užkrės aplinkinius“, – kalbėjo A.Naujokienė.

Anot jos, vakar surengta akcija pavyko. Kol kas sunku pasakyti, kiek tiksliai sodinukų ir kokiame plote įkurdinta, tačiau vienas centro darbuotojas suskaičiavo, kad per kelias valandas pasodino daugiau nei 200 paprastųjų pušaičių.

„Oras buvo puikus, o darbus lydėjo gera nuotaika. Pedagogai liko sužavėti tokia iniciatyva. Kai kurie dar besidarbuodami pažadėjo į Smiltynę sugrįžti jau su mokiniais“, – prisiminė metodininkė ir akcijos iniciatorė.

Kiekvienais metais miškų urėdijos, regioniniai parkai, draustiniai skiria daug lėšų miškų, parkų atkūrimui, jų priežiūrai ir apsaugai. Apie sodinimo talkas, miškų, parkų valymą, kuriuose galima dalyvauti kaip savanoriams, visuomenė mažai žino.

Pasak Kretingos miškų urėdijos Juodkrantės girininko Romo Andrusevičius, šiemet planuojama atsodinti apie 32 hektarus išdegusio miško. „11 hektarų jau atsodinome. Negalime rinktis, reikia atsodinti visą plotą, todėl pagalba mums reikalinga“, – sakė girininkas.

Medeliai gali būti sodinami tik jiems tinkamu periodu, todėl, anot R.Andrusevičiaus, jei ir toliau taip šils orai, sodinti bus galima tik iki balandžio vidurio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

teve teve

durnam TEVUI neisaiskinsi

e.

baisu darosi, kai tokio tėvo vaikas ateis pas mus mokytis...

tevas

baisu darosi pamačius kas per bobos mokina mano vaikus... neduok dieve. paaiškinkit man durnam, kuo tai padės mano vaikui , kad kažkokia pasodins medi, kurio vaikas net nežino kur jis pasodintas? gal geriau duokit patiems vaikams užsiėmimo, o ne streikuokit ir medžius sodinkit kažkokioj subinėj... kur vistiek po poros metu bus sudeginta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS