Uostamiesčio politikai pritarė naujai sutarčiai su „Klaipėdos butai“ | Diena.lt

UOSTAMIESČIO POLITIKAI PRITARĖ NAUJAI SUTARČIAI SU „KLAIPĖDOS BUTAI“

Uostamiesčio tarybos posėdyje politikai pritarė siūlymui sudaryti turto patikėjimo sutartį su viešąja įstaiga "Klaipėdos butai" ir perduoti jai valdyti miestui priklausančias gyvenamąsias patalpas. Iki šiol ši įstaiga tik administravo uostamiesčiui priklausančius socialinius būstus.

Pagal dabar galiojančią sutartį su savivaldybe, "Klaipėdos butai" apskaičiuoja ir renka gyvenamųjų patalpų nuomos mokestį, vykdo prevencinį darbą su nuomininkais, organizuoja ir išieško nesumokėtą nuomos mokestį, iškeldina nemokius nuomininkus.

Sudariusi patikėjimo teisės sutartį su "Klaipėdos butais", savivaldybė perduos įstaigai administruoti ir gyvenamųjų patalpų techninės būklės užtikrinimą, ko iki šiol ši įstaiga nedarė.

Kadangi paslaugų sutarties terminas baigiasi 2022 m. sausio 1-ąją, esą buvo būtina priimti sprendimą dėl tolesnio savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomos administravimo paslaugos teikimo.

"Klaipėdos butai" šiuo metu administruoja 1 381 nuomos sutartį.

Todėl savivaldybei priklausančių gyvenamųjų patalpų perdavimas pagal turto patikėjimo sutartį buvo optimaliausia alternatyva.

Sudarius patikėjimo teisės sutartį, "Klaipėdos butų" paslaugos pabrangs 60 tūkst. eurų ir sudarys 258,7 tūkst. eurų be PVM per metus.

Paslaugų pabrangimas esą susijęs su numatomų teikti paslaugų kiekių ir apimčių padidėsiančiomis sąnaudomis, kurios išaugs dėl darbo krūvio, dėl to didės darbo užmokestis ir socialinio draudimo sąnaudos.

Buvo patikinta, kad gyventojams, kurie nuomoja savivaldybės gyvenamąsias patalpas, nuomos mokestis dėl šių aplinkybių nesikeis.

Dėl "Klaipėdos butų" sutarties pakeitimo tarybos posėdyje miesto politikai apsisprendė ir tam pritarė balsų dauguma.

"Sveikinu miesto tarybą radus skaidrų sprendimą, kaip neimituojant viešųjų pirkimų užtikrinti tokią svarbią miestui paslaugą", – po balsavimo tarybos posėdyje sakė politikė Alina Velykienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jo ko

Ir kokias skolas padaro čigonai pvz nemoka bustus tik keičia iš vieno busto sumaščiau i kita buta perkelsiu.nei krausto jiu nei ziuri kas su kuom gyvena.nereik,nieko tikrinti o kokias skolas palieka savaldybei ir kokius isniekitus butus baisu ziureti.bet va pakeičia duoda o čia stovi eilej pajamos išneša negalim duoti nuomuotis reikia.

Jo ko

Ir kiek gyvena savaldybes buste nesusiraše ir nieko netikrina leidžia gyventi.o čia pristatai dokumentus ir tau nesuteikia busto geriau i skolas i varo ir savaldybei tai gerai.žmones sužlugdo

To jo

Klausyk kiek yra kur gyvena uz nuoma ir moka 80 euru. Ir vyrai dirba užsienį ar marekai. Nereik pasakot. Kas neleido pasiimt paskolų prieš 10 metu, o ne laukt išsižioję kol valstybė duos. Ir dar kiti rėkia blogi butai, tai remontuokites. Tai gerai kad pakele nuoma, dar pakelčiau. Tai ko nurodo kad vienos vargšės gyvena, o prabanga blizga. Lai patikrina vaiku sąskaitas turbūt silpna pasidarytu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS