Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas | Diena.lt

UOSTAMIESČIO REPREZENTACINIAME PARKE SVEČIAI RIZIKUOJA IŠSISUKTI KOJAS

Uostamiesčio širdyje esantis Skulptūrų parkas nuolat pilnas lankytojų. Jo takeliais klaipėdiečiai bėgioja krosą, čia pasivaikščioti ateina mamos su vaikais, užsuka ir užsieniečių. Tačiau kai kurių parko takų būklė - apgailėtina.  

Gausiai lankomame Skulptūrų parke klaipėdiečiai ir miesto svečiai rizikuoja išsisukti kojas. Reprezentacinio parko kai kurių takų būklė apgailėtina. Tačiau jų remontui pinigų kol kas neskiriama.

Takų būklė – apverktina

Uostamiesčio širdyje esantis Skulptūrų parkas nuolat pilnas lankytojų. Jo takeliais klaipėdiečiai bėgioja krosą, čia pasivaikščioti ateina mamos su vaikais, užsuka ir užsieniečių.

"Parkas labai gražus. Želdiniai, skulptūros prižiūrėtos, bet dalies takelių būklė apverktina. Neapdairesnis žmogus, pakliuvęs į duobę, gali net susižaloti", – tvirtino parke besilankantys klaipėdiečiai.

Miestiečiai stebėjosi, kodėl niekas neremontuoja takų, juk Skulptūrų parkas populiarus ir tarp klaipėdiečių, ir tarp turistų.

"Skulptūrų parkas reprezentuoja miestą. Turime vienintelę tokią vietą miesto centre, o joje – tiek netvarkos. Manau, kad miesto vadovai turėtų susirūpinti šia vieta. Negalima visko palikti likimo valiai", – pabrėžė klaipėdiečiai.

Prasčiausia takų būklė yra Skulptūrų parke ties S.Daukanto ir Liepų gatvėmis. Šių takų danga visiškai susidėvėjusi, nelygi, gausu duobių.

Parko lankytojai tvirtino, kad ypač prasta situacija būna, kai palyja. Tuome ant takų susidaro pelkės, purvynai.

"Dalis parko takų prieš kažkiek metų buvo remontuoti. Jų būklė dar yra gera. Tačiau kita dalimi reikia tikrai susirūpinti. Kodėl nebuvo galima iš karto visų takų sutvarkyti?" – klausė klaipėdiečiai.

Nepateko tarp prioritetų

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad situacija dėl takų Skulptūrų parke yra žinoma. Tačiau jų remontui nėra skirta lėšų.

"Labai gaila, kad takelių būklė tokia prasta. Parkas tikrai labai lankomas. Remontuoti takų Skulptūrų parke dalimis neapsimoka, reikia ištisinio dangų remonto. Tačiau tam nėra skirta lėšų.

Tam reikia miesto tarybos apsisprendimo", – komentavo vedėja.

Pasak Klaipėdos savivaldybės tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos, miesto biudžeto pinigai skirstomi pagal numatytus prioritetus.

"Visada stengiamės ir kovojame, kad daugiau lėšų būtų skirta miesto erdvių tvarkymui. Tačiau, matyt, šiemet Skulptūrų parko takelių remontas nebuvo pripažintas prioritetiniu. Buvo svarbesnių darbų, vietų, kurioms labiau reikalingas remontas. Gal Skulptūrų parko takams lėšų bus skirta kitais metais. Jei reikėtų pakeisti visas jo takų dangas, tai kainuotų išties daug", – tvirtino politikas.

Komiteto pirmininkas žadėjo nuvažiuoti apžiūrėti Skulptūrų parko takų ir aptarti situaciją posėdyje.


 

Pinigai – kitiems projektams

A.Vaišvila tvirtino, kad šiemet buvo nuspręsta remontuoti Debreceno gatvės aikštę – prie buvusio prekybos centro "Vaikų pasaulis". Tačiau tarybos narys pabrėžė, kad ir šiems darbams buvo skirta mažiau pinigų nei reikia. Buvo atseikėta 400 tūkst. litų, kai reikia du kartus daugiau.

"Tikimės, kad pavyks sutaupyti ir užbaigti darbus. Viską lemia lėšos. Planuojama remontuoti ir Pempininkų kvartalo aikštę, tačiau visi darbai bus daromi palaipsniui. Po aikštę – kasmet", – teigė pirmininkas.

Reikia sprendimų

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, kuris Skulptūrų parke prižiūri skulptūras ir organizuoja renginius, direktorius Jonas Genys tvirtino, kad tvarkyti takus ir palaikyti tvarką parke būtina.

"Nėra net apie ką diskutuoti. Aišku, kad takelių danga turi būti išlyginta, tačiau viskas priklauso nuo to, ar miestas turi tam pinigų ir noro", – teigė vadovas.

Tačiau J.Genys pabrėžė, kad reikia apsispręsti, koks turi būti Skulptūrų parkas.

"Buvome inicijavę kūrybines dirbtuves, į kurias sukvietėme architektus, urbanistus, kraštovaizdžio specialistus. Prašėme, kad jie pateiktų savo matymus, kaip įsivaizduoja Skulptūrų parką ateityje", – tvirtino vadovas.

Taip pat, anot J.Genio, buvo atlikti sociologiniai tyrimai, kurių metu aiškintasi, kas miestiečiams yra Skulptūrų parkas.

"Esame padarę mokslinį darbą, kuriame analizuoti įvairūs aspektai, susiję su Skulptūrų parku, nes kartkartėmis pasirodydavo siūlymų kažką jame keisti. Reikia apsispręsti, ar tenkina dabartinis detalusis planas, ar reikia jį keisti, pažiūrėti naujomis akimis į Skulptūrų parką", – sakė vadovas.

J.Genio teigimu, jei tenkina dabartinis detalusis planas, reikia atkurti takus, jei ne – svarstyti kitus variantus. Vadovas atkreipė dėmesį, kad parke trūksta ir informacinės sistemos.

"Skulptūromis mes rūpinamės ir prižiūrime, tačiau parke galėtų atsirasti stendų. Reikia nuspręsti, ką darome toliau", – pabrėžė vadovas.

GALERIJA

  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
  • Uostamiesčio reprezentaciniame parke svečiai rizikuoja išsisukti kojas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Skulptūrų parkas - reprezentacinė vieta? Baikit juokus :DD

Jop

Giliu sovietmeciu nesa, kraupu.

emigrant

Visas skulpturu parkas yra kapiniu vietoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS