Uostamiesčio senjorams – kitoks laisvalaikis | Diena.lt

UOSTAMIESČIO SENJORAMS – KITOKS LAISVALAIKIS

Aktyviai laisvalaikį stengiasi praleisti ne tik jaunuoliai, bet ir uostamiesčio senjorai. Savo sveikata besirūpinantiems senjorams rengiamos įvairios mankštos, kurios ne tik veikia sveikatą, bet ir paskatina bendrauti su savo bendraminčiais. Klaipėdos savivaldybės finansuojamas projektas visą vasarą kvies senjorus sportuoti nemokamai.

Sveikatingumo studijos „Ginsvė“ jogos trenerė Daiva Palubinskaitė inicijavo projektą, kuris finansuojamas miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos ir Sporto rėmimo fondo.

D. Palubinskaitė pabrėžė, kad tai jau ne pirmas kartas, kai inicijuojamas panašus projektas, kurio metu žmonės gali sportuoti nemokamai.

„Inicijuoju tokius projektus, kadangi manau, jog senjorams reikia tokių veiklų. Mankštos gerina fizinę sveikatą, kai kurie sportuodami nebeturi poreikio vartoti vaistų. Taip pat tai dar vienas būdas susirasti bendraminčių ir sukurti socialinius ryšius, kadangi senjorams tikrai svarbu diskutuoti ir bendrauti tarpusavyje“, – teigė trenerė.

Šis projektas vyksta jau nuo praėjusių metų rugsėjo. Kaip teigė D. Palubinskaitė, iki birželio senjorai sportavo salėje, kur buvo fiksuojamas ir sveikatos pokytis.

„Darome testavimus ir pastebime, kad senyvo amžiaus gyventojų sveikata tikrai stiprėja, nebelieka nugaros skausmų, taip pat ir emocinė būklė gerėja. Matome, kad ateinantys sportuoti senjorai tiesiog bėga nuo senatvės, net negalime jų pavadinti senyvo amžiaus žmonėmis, nes jie spindi energija“, – pasakojo trenerė.

Kartu su trenere kai kurie uostamiesčio gyventojai sportuoja jau apie 20 metų, į treniruotes atvyksta ir 87 metų klaipėdietė. Šis amžius D. Palubinskaitės mankštose – rekordinis.

Trenerė pasakojo, kad sportuojančiųjų visada susirenka gausiai, norinčiųjų pasportuoti būna ir pusšimtis, todėl dalyviai skirstomi į grupes tam, kad treneriai galėtų stebėti, ar senjorai taisyklingai atlieka pratimus.

„Mums svarbu darbo kokybė, todėl privalome stebėti atliekamų pratimų techniką, kad žmonės nesusižalotų ir nepatirtų sportinių traumų“, – pabrėžė D. Palubinskaitė.

Mankštos prasidės birželio 4 d. ir vyks „Vėtrungės“ gimnazijos stadione antradieniais ir penktadieniais devintą valandą ryte.

GALERIJA

  • Uostamiesčio senjorams – kitoks laisvalaikis
D. Palubinskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oi nejuokinkit

geriau būt užrašyta kad imami pinigai prisidengus tuščios veiklos imitacija :D) Dar obuoliene pradėkit gatvėj virt ir girtis va kap senjorai gerai gali:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS