Uostamiesčio „Tėvelių mokykla“ tęsia darbus | Diena.lt

UOSTAMIESČIO „TĖVELIŲ MOKYKLA“ TĘSIA DARBUS

  • 0

Kūdikio atėjimo į šeimą laukiantys tėveliai, kurie šiais metais dar nepradėjo planuoti darbų, į svarbiausių vaikučio laukimo sąrašo veiklų trejetuką turėtų įtraukti apsilankymus „Tėvelių mokykloje“, kuriuos jau tradiciškai kiekvieną mėnesį organizuoja Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Į visus klausimus, kasdien natūraliai kylančius kūdikio laukiantiems tėvams, atsakys patyrę ir kvalifikuoti specialistai. Paskaitų temos sudarytas atsižvelgiant į aplinkybes, su kuriomis nuolat susiduriama pasitinkant naują gyvybę, pateikiami atsakymai į klausimu, kurie tėvams dažniausiai kyla laukimo metu ir pirmaisiais mėnesiais po kūdikio gimimo.

Pirmoji vasario paskaita, kurioje besilaukiančios mamos sužinos tiek apie savo, tiek apie gimusių vaikučių dantų priežiūrą, naudinga patarimais ne tik kūdikio laukimo momentu ar jo sulaukus, tačiau įgytos žinios pravers nuolat. Antroji paskaita turėtų nuraminti labiausiai nerimaujančius dėl pirmųjų naujagimio akimirkų pasaulyje. Joje pasakojama apie tai, kaip elgtis atėjus naujai gyvybei, sugrįžimą į namus, kasdieninę kūdikio priežiūrą ir dažniausias situacijas bei netikėtumus, su kuriais susiduria šeima šiuo laikotarpiu.

Kitose paskaitose bus pasakojama tiek apie įvairias grėsmes, tokias kaip alergijos, kurios dažniausiai gresia mažyliams, tiek apie tai, kaip turėtų maitintis besilaukianti moteris, kokio maisto vengti pagimdžius. Apie daugiausiai nerimo pačioms mamoms keliantį gimdymą taip pat bus pasakojama atskiro susitikimo metu – sužinosite, kas vyksta tą akimirką, kai vaikelis nusprendžia ateiti į pasaulį ir paties gimdymo metu.

„Vasario antroje pusėje „Tėvelių mokykloje“ daugiau informacijos bus apie tai, kaip jaučiasi pagimdžiusi moteris, kokios psichologinės būsenos aplanko gimdyves šiuo metu. Naudingi patarimai padės mamoms išvengti pogimdyvinės depresijos, jos sužinos, kokių veiksmingų priemonių reiktų imtis pasireiškus simptomams. Mėnesio paskaitų ciklą užbaigs gimdyvėms itin naudinga paskaita apie natūralų kūdikio maitinimą.“ – pasakojo visuomenės sveikatos specialistė Iveta Venckutė.

Nemokamos ir itin vertingos paskaitos tiks tiek jauniems, tiek jau patyrusiems tėvams. Jos organizuojamos vakarais - ir dirbantiems patogiu laiku. Susitikimų su jaunais tėvais ciklas Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure prasidės vasario 4 d., trečiadienį, ir tęsis visą mėnesį kiekvieną savaitę antradieniais ir ketvirtadieniais iki vasario 24 d. .

Paskaitos vyks temomis:

1. „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (vasario 4 d. 17:15 val.).

2. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (vasario 5 d. 17:15 val.).

3. „Gimdymas“ (š.m. vasario 10 d. 17:15 val.).

4. „Viskas apie kūdikių alergines ligas“ (vasario 12 d. 17:15 val.).

5. „Nėščiosios mityba ir mityba po gimdymo“ (vasario 17 d. 17:15 val.).

6. „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (vasario 19 d. 17:15 val.).

7. „Natūralus maitinimas“ (vasario 24 d. 17:15 val.).
Paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte (buvusi vaikų poliklinika).

Registracija į paskaitas vyksta tel. (8 46) 23 47 96, mob. (8 640) 93340, el. paštas: iveta@sveikatosbiuras.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS