Uostamiesčio „Tėvelių mokykloje“ – pavasariškos nuotaikos | Diena.lt

UOSTAMIESČIO „TĖVELIŲ MOKYKLOJE“ – PAVASARIŠKOS NUOTAIKOS

  • 0

Pavasaris – atgimimo ir atsinaujinimo metas. Ypač daug naujovių randasi mažylio besilaukiančiose šeimose, o kad netikėtumų lavina neužplūstų nelauktai, būsimieji tėveliai kviečiami apsilankyti „Tėvelių mokykloje“ Klaipėdoje. Į paskaitas tradiciškai kiekvieną mėnesį kviečia Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Paskaitas skaito kvalifikuoti ir patyrę savo srities specialistai, kurie  mielai atsako į visus būsimų tėvelių klausimus. Susitikimų temos parinktos neatsitiktinai – bus aptariami tie momentai, su kuriais susiduriama pasitinkant naują gyvybę tiek laukimo, tiek pirmaisiais mėnesiais, kai pasaulį išvysta nauja gyvybė.

Kovas prasidės itin vertingomis žiniomis apie patį gimdymo procesą – ši akimirka daugeliui kelia didžiulį nerimą. Pirmojoje paskaitoje kovo 3 d. sužinosite, kas vyksta, kai vaikelis nusprendžia ateiti į pasaulį, būsimi tėveliai sužinos apie procesus, prasidėjus gimdymui ir jo metu. Netrukus po šios paskaitos, kovo 5 d., vyks dar viena itin vertinga paskaita apie kūdikio priežiūrą pirmaisiais jo gyvenimo mėnesiais. Naudingų patarimų kaip tinkamai prižiūrėti ką tik gimusį mažylį pirmosiomis dienomis suteiks patyrę specialistai.

Antroji kovo savaitė skirta ne ką mažiau svarbioms temoms. Kovo 12 d. vyks paskaita apie nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra. Joje – daug vertingos informacijos apie burnos higieną, jos įtaką tiek mamos, tiek vaiko kokybiškam gyvenimui. Kitoje šios savaitės paskaitoje kovo 17 d. bus pasakojama apie alergines ligas, kurios dažniausiai gresia mažyliams. Po šios paskaitos būsimų tėvelių laukia susitikimas su privataus vaikų darželio atstovais, kuriame taikoma lauko pedagogika, paplitusi išsivysčiusiose šalyse. Šiame „Miško darželyje“ propaguojamas sveikas gyvenimo būdas, kūrybiškumas, gamtos pažinimas.

Kovo 19 d. „Tėvelių mokykloje“, naujagimių besilaukiančios šeimos daugiau sužinos apie jaunos šeimos psichologiją. Specialistas suteiks žinių apie tai, kaip kūdikio atėjimas į šį pasaulį pakeičia šeimos vertybes, su kokiomis psichologinėmis problemomis susiduriama ir kaip išvengti pogimdyvinės depresijos.

„Kovo paskaitų ciklą užbaigsime temomis apie kūdikių maitinimą ir pačių mamų mitybą. Itin naudinga paskaita apie natūralų maitinimą, jo svarbą kūdikio vystymuisi, sveikatai bei glaudžiam ryšiui su mama. Paskutinėje šio ciklo paskaitoje būsimos mamos gaus naudingų žinių apie savo mityba nėštumo metu ir po jo.“– pasakojo visuomenės sveikatos specialistė Iveta Venckutė.

Nemokamos ir itin vertingos paskaitos, organizuojamos vakarais, patogiu metu po darbo, tiks tiek turintiems žinių, tiek norintiems jų įgyti. Susitikimų su jaunais tėvais ciklas Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure prasidės kovo 3 d., antradienį, ir tęsis visą mėnesį iki kovo 31 d.

Paskaitos vyks temomis:

  1. „Gimdymas“ (kovo 3 d. 17:15 val.).
  2. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (kovo 5 d. 17:15 val.).
  3. „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (kovo 12 d. 17:15 val.).
  4. „Viskas apie kūdikių alergines ligas“ (kovo 17 d. 17:15 val.).
  5. „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (kovo 19 d. 17:15 val.).
  6. „Natūralus maitinimas“ (kovo 24 d.  17:15 val.).
  7. „Nėščiosios mityba ir mityba po gimdymo“ (kovo 31 d. 17:15 val.).

Paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte.

Registracija į paskaitas vyksta tel. (8 46) 23 47 96, mob. (8 640) 93340, el. paštas: iveta@sveikatosbiuras.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS