Uostamiesčio turguje – kiaušinių detektyvas | Diena.lt

UOSTAMIESČIO TURGUJE – KIAUŠINIŲ DETEKTYVAS

Šios savaitės viduryje klaipėdiečiai Naujajame turguje pasigedo kiaušinių. Prekybos salėje, kur paprastai prekiaudavo kiaušinių pardavėjai, trečiadienį jų nė vieno nebuvo. Situacija nustebino ir patį turgavietės vadovą Viačeslavą Karmanovą.

"Trečiadienį Naujajame turguje nebuvo anei vieno kiaušinių pardavėjo, nei jų produkcijos. Labai keista, kas čia atsitiko. Gal kokia salmoneliozė užpuolė, ir uždraudė kiaušiniais prekiauti?" – klausė pastabūs, turgavietėje kone kasdien apsiperkantys klaipėdiečiai.

Kiaušiniais Naujajame turguje neprekiauta nei gegužės 8-ąją, užpraėjusį trečiadienį, nei gegužės 15 d., šį trečiadienį.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža paneigė, kad kam nors turguje buvo uždrausta prekiauti kiaušiniais.

"Ar tikrai nebuvo turguje kiaušinių? Mūsų tarnyba nieko neuždraudė. Ir visi, kas turi tam teisę, gali prekiauti kiaušiniais. Gal vištos liovėsi dėti kiaušinius? Keista. Mes nieko apie tai negirdėjome", – stebėjosi A.Bauža.

Gal vištos liovėsi dėti kiaušinius? Keista.

Į tai, kad nuo prekystalių dingo kiaušiniai, atkreipė dėmesį ir turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas. Ir jam buvo labai keista, kodėl turgavietėje nėra tokios paklausios prekės.

"Jau praėjusią savaitę pastebėjau, kad turgavietėje nėra kiaušinių. Šį trečiadienį jų vėl nebuvo. Bet dabar prekybininkai jau sugrįžo į savo darbo vietas. Pasikalbėjau su jais, kokia čia bėda, ir paaiškėjo, kad buvo šiokių tokių organizacinių problemų. Prieš tai jie kiaušinius gaudavo iš tiekėjo, kuris ar bankrutavo, ar kas jam atsitiko. Jis apvylė ir neatvežė kiaušinių, todėl trečiadienį prekiautojai nedirbo. Dabar jie sudarė sutartį su kitu tiekėju. Ateityje tokių problemų neturėtų kilti", – tikino V.Karmanovas.

Tiekėjai prekiautojams kiaušinius paprastai pristato dukart per savaitę. Buvęs tiekėjas turgaus prekiautojus apvylė jau dukart per pastarąsias 10 dienų.

Ir apskritai po Velykų paukštynuose vištas paprastai ima skersti. Kol naujos dedeklės neužaugs, gali susidaryti kiaušinių trūkumas.

"Bet pas mus turgavietėje visada galima įsigyti naminių vištų kiaušinių, kuriais prekiauja ūkininkai. Jais pavienėse vietose buvo prekiaujama ir trečiadienį", – kalbėjo V.Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas

Perku prekes ten ,kur čekyje nurodyta PVM suma. Tiksliau iš PVM mokėtojo .Tuom 21 procentu paremiu valstybę, pensiją , mokyklą. Turgaus prekiautojai -dažniausiai dirba netgi ne sau ,o pardavinėja kažkokiam užsimaskavusiam turtuoliui , kuris tokiu būdu , nemokėdamas mokesčių , atlyginimo , krauna turtus ir perka namus Tenerifėje ar kitur, ir visus laiko dideliais durniais , nes jie gyvena sąžiningai. Toks yra didesnė blogybė už kyšių mėgėją , nes visada turi pinigų kyšiui ir pasiruošęs duoti.

Asta

Niekad neperku iš turgaus nei kiaušinių, nei vaisių -nes jų parduotuvėje gali nusipirkti pigiau. Tai ne anksčiau,kai tikrai galėjai nusipirkti kaimišką produktą-dabar jokio skirtumo ,tik turguje mažiau garantijos ir brangiau sumoki.

Pritariu FM

Butent, kad ten turgus cia tik vardas yra likes, neperku irgi daugiau is ten, nes kaina yra aukstesne daznai negu parduotuvej, o kai paprasai gal nuleiskit kaina, tai neina i kalbas, o dar geresnis atsakymas, ne mano yra, negaliu nuleisti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS