Uostamiesčio vaikus registruojančiai sistemai – išbandymas srautu | Diena.lt

UOSTAMIESČIO VAIKUS REGISTRUOJANČIAI SISTEMAI – IŠBANDYMAS SRAUTU

Vaikų registracijos į uostamiesčio mokyklas sistemai šiomis dienomis teko atlaikyti vaikus registruojančiųjų gausos išbandymą. Paaiškėjo, kad iššūkis sistemai buvo per didelis – kuriam laikui ji vis dėlto išėjo iš rikiuotės.

Šiomis dienomis uostamiestyje skelbiamas vaikų priėmimas į bendrojo ugdymo mokyklas. Praėjusios savaitės pabaigoje per specialią sistemą buvo priimami mokytis vienuoliktose klasėse, o šią savaitę – pirmose ir penktose.

Prašymų priėmimo į vienuoliktas klases dieną trukdžių išvengta, sistema dirbo taip, kaip numatyta, tačiau kovo 2 d. būsimųjų pirmokų registracija jų tėvams tapo tikru kantrybės išbandymu.

Kai kurie klaipėdiečiai pasakojo, kad jiems apskritai nepavyko prisijungti prie minėtos sistemos, kitiems tai padaryti pavyko, tačiau tolesni prašymo teikimo žingsniai nuolat "pakibdavo", tekdavo vis atnaujinti puslapį arba jungtis iš naujo.

Tikėtina, kad sistema nesusidorojo su jai tekusiu iššūkiu – dideliu prisijungiančių ir prašymus teikiančių vartotojų skaičiumi.

Apie registracijos nesklandumus patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės atstovai.

"Matyt, tėveliai labai skubėjo užregistruoti savo vaikučius į mokyklas, todėl dėl per didelės apkrovos suveikė serverio apsauga – buvo laikinų trikdžių prisijungti prie sistemos", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistė Aušra Lukauskienė.

Vis dėlto, pašnekovė patikino, kad sistema iš rikiuotės buvo išėjusi neilgam – problema buvo operatyviai išspręsta.

"Tų tėvelių, kuriems nepavyko iškart prisijungti prie sistemos, atsiprašome už patirtus nepatogumus", – teigė A.Lukauskienė.

Viliamasi, kad ketvirtadienį numatoma registracija į penktas, o pirmadienį į devintas klases ir likusias laisvas kitas vietas praeis sklandžiai.

Skelbiama, kad pagrindinis priėmimas bus vykdomas gegužės 6–31 d., tada sistema bus užrakinta.

Apie priėmimą asmenys per sistemą bus informuoti iki birželio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

***

Siūlau STT pravesti patikrinimą dėl vaikų registravimo į darželius ir mokyklas. Schema dirba taip: tvirtina į mažiau populiarius darželius/ mokyklas tam, kad atsilaisvintų rezervuotas vietas į populiaresnes įstaigas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS