Uostamiesčio vairuotojams kontrolieriai dovanos tūkstantį laikrodukų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO VAIRUOTOJAMS KONTROLIERIAI DOVANOS TŪKSTANTĮ LAIKRODUKŲ

Dar nedaugelis vairuotojų, palikdami savo automobilį stovėjimo aikštelėje tik ribotą laiką, pažymi laikroduke, kada atvyko. Siekdami atkreipti dėmesį į problemą, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai dalys specialius laikrodukus.

Antradienį nuo ankstaus ryto iki pietų savivaldybės kontrolieriai savo iniciatyva darbuosis miesto centre esančiose aikštelėse, kuriose nemokamai stovėti galima tik tam tikrą laiką (529 kelio ženklas „Stovėjimo ribotą laiką vieta“)

Tokioje vietoje mašiną paliekantys vairuotojai privalo pažymėti laikroduke atvykimo laiką tam, kad reikalui esant pareigūnai galėtų fiksuoti stovėjimo trukmę. Už šio reikalavimo nevykdymą pažeidėjams numatyta atsakomybė.

Vis dėlto, minėtą Kelių eismo taisyklę žmonės vis dar linkę ignoruoti. Todėl Viešosios tvarkos skyriaus specialistai primins apie būtinybę kai kuriose aikštelėse nurodyti laiką, kada vairuotojas pastatė mašiną.

„Norime, kad vairuotojai gerbtų kitus vairuotojus, nepiktnaudžiautų užimamomis vietomis ir laikytųsi kelio ženklo reikalavimo“, – informavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Kontrolieriai dirbs Vilties gatvėje prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Priestočio gatvėje prie parduotuvės „Iki“ ir Herkaus Manto gatvėje prie „Maximos“.

„Kiekvienam sutiktam vairuotojui asmeniškai įteiksime po laikroduką. Nepakanka tik užkišti už valytuvų, įduosime į rankas, paaiškinsime, kaip juo naudotis. Turime daug. Kiek sutiksime, tiek duosime“, – sakė vedėjas.

Iš viso žadama išdalyti apie tūkstantį laikrodukų, tiesa, ne iš karto. Juos vairuotojai gali nemokamai pasiimti ir atvykę į Viešosios tvarkos skyriaus būstinę, adresu S.Daukanto g. 24, 9A kab.

Prevencinė akcija vykdoma savivaldybės biudžeto lėšomis.

Pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Inga

To studento mama kam studentui automobilis? Na nežinau pati esu studente kiekvieną savaitę (antradienį vakare) važiuoju iš Klaipėdos į Kauną, manote kad autobusu yra patogu ir greita pasiekti tikslą? Tuo labiau kad kaina yra 17e į vieną pusę. Gal kažko ir nesuprantu bet manau, kad 34e yra labai daug, ir dar nuo centro reikės mokėti 1e kad atsidūrciau ten kur reikia. Tai manau kad automobiliu yra pigiau važiuoti tuo labiau jeigu dar 2 draugai važiuoja kartu. O dėl laikroduku, jeigu nebūsiu laiku ir vietoje ir negausiu laikroduko ar reiks pačiai pasidaryti? :) man kažkaip liūdna darosi dėl to, kad už viską reikia mokėti, tuoj už oro įkvėpimu mokėsime. Manau butu teisinga jeigu aikštelė būtų nemoka 20-30 min o už kitą laiką reikėtų susimokėti. Nes jeigu aš nubėgu nežinau kad ir pas dantiste privačia įsirašyti tik siuntimo bet aš nežinau ar per 15 min. Mane kas priims, aš galiu būti rami kad 20-30min galiu toje vietoje stovėti, o jeugu paveluoju susimoku. O dabar už 10min stovėjimo aš tur

Vairas

Pas EU šalis yra 15 min. nemokamas stovėjimas pastačius laikroduką

To Studentės mama

Šiaip jau, traukinių stoties parkinge visada kažkaip yra vietos, nors ten parkingo zona yra nemokama. Be to, kaip žmogus vienas minėjo, ir prie ligoninės galima pasistatyti, o ten ji visai netoli. Matyt, išlepinot savo dukrytę tiek, jog jai būtina pasistatyti automobilį prie pat durų. Kitas dalykas, čia labiau filosofinis, kam studentui išvis reikalingas automobilis. Jeigu dirbantis dar suprantu, jeigu toks, kad 3-4 dienas pasėdi po 1-2 paskaitas per dieną ir toliau visą savaitę tinginiauja... ir čia tas argumentas, kad iš aplinkinių miestų, na. Jeigu iš kokios Kretingos, Palangos ar Gargždų - traukiniai ir autobusai yra super su 50% nuolaida, tikrai pigiau nei automobilio išlaikymas. O jeigu dėl patogumo - tai reikia prisiminti, kad kalbame apie studentą, jam reikia grūdintis ir ruoštis gyvenimui, o ne vos 18 m. ir vairuoti tėvų Lexus. Na, o jeifu iš toliau - nuomotis kambarį ar bendrabutį mieste ir važinėti miesto autobusais (perkant mėnesinį bilietą, studentams vos 5€ kainuoja).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS