Uostamiestis laukia pabėgėlių: kiek jų norės atvykti? | Diena.lt

UOSTAMIESTIS LAUKIA PABĖGĖLIŲ: KIEK JŲ NORĖS ATVYKTI?

Uostamiestis ir artėjančiais metais ketina priimti dvi dešimtis mūsų šalyje prieglobstį gavusių užsieniečių. Tiek pat laukė ir šiemet, tačiau norinčiųjų čia integruotis buvo kur kas mažiau.

Baigiantis metams vėl numatomas mieste priimti galimų pabėgėlių skaičius.

Politikams siūloma pritarti, kad 2020–2021 m. prieglobstį gavusių užsieniečių socialinei integracijai Klaipėdos mieste vykdyti būtų skirta 20 kvotų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, tiek pat vietų pabėgėliams buvo numatyta ir šiemet, tačiau visų jų neprireikė.

Siūlome tokią pačią kvotą, nes didelio poreikio nejaučiame, vietos ir dabar neišnaudotos.

Per šiuos metus Klaipėdos miesto socialinės paramos centro paslaugomis naudojosi tik trys svetimšaliai. Du žmonės atvyko iš Ukrainos ir vienas – iš Rusijos.

Vienam minėtų atvykėlių socialinės integracijos paslaugos turi būti tęsiamos ir artėjančiais metais.

"Siūlome tokią pačią kvotą, nes didelio poreikio nejaučiame, vietos ir dabar neišnaudotos. Tai yra labiau politinis sprendimas, kad įstaiga galėtų vykdyti savo veiklą", – paaiškino Socialinės paramos skyriaus vedėja.

(Scanpix nuotr.)

Pašnekovės teigimu, tokio paties dydžio kvota prieglobstį gavusių užsieniečių integracijai uostamiestyje skiriama jau kelerius metus.

Numatomai kvotai pritarė ir Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Siūlymas dar turės būti patvirtintas miesto tarybos posėdžio metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Pereira

Jei nedrystat eiti į gatves, tik internete drąsūs, tai nors baikotu užsiimkit, nemokėkit mokesčių, nepirkit prekių, tik užsienį ir taip toliau

Vatnikams

Klausimas yra kiek is viso liks Lietuvoje? Visi begs i Skandinavija ar Britanija, niekas cia neuzsisedes LT.

proproanukis

ateis diena,kai Lietuvoje bus juodu "lietuviu", bet nebus jau lietuviu kalbos,daba mokykites arabu ir rusu kalbu,nes greit prireiks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS