Uostamiestis pirks socialinių būstų | Diena.lt

UOSTAMIESTIS PIRKS SOCIALINIŲ BŪSTŲ

Jei miesto politikai pritars, Klaipėdos socialinių būstų fondas bus papildytas dar trimis butais, kuriuose apsigyvens socialiai remtini asmenys. Kasmet miestas nuperka iki 10 socialinių būstų, tačiau pastarąjį pusmetį pirkimas buvo sustojęs, nes visai nebuvo pasiūlos.

Prieš tris mėnesius Klaipėdos savivaldybės administracija nesėkmingai bandė įsigyti dešimt nedidelių būstų, kuriuos galėtų skirti socialiai remtiniems asmenims.

Tačiau nuo balandžio iki rugpjūčio uostamiestyje savivaldybei niekas nepanoro parduoti vieno ar dviejų kambarių butų.

Dienraščio žiniomis, už septynis vieno kambario ir tris dviejų kambarių butus socialinio būsto fondui miestas buvo pasiryžęs pakloti iki pusės milijono eurų, tačiau pardavėjų neatsirado.

Būstų kainos tuomet buvo išaugusios, žmonėms lyg ir apsimokėjo parduoti, bet savivaldybė galėjo pirkti tik už rinkos, bet ne komercine kaina.

Gali būti, kad pardavėjus atgrasė ir biurokratinės procedūros, dėl kurių būsto pardavimas kartais gali užsitęsti net kelis mėnesius.

Gera žinia, kad pagaliau atsirado trijų butų savininkai, kurie sutiko juos parduoti savivaldybei ne aukštesne nei 5 proc. nuo individualaus turto vertinimu nustatytos rinkos kainos.

Jei Klaipėdos taryba pritars, už 198 tūkst. eurų miestas įsigis tris butus I.Simonaitytės, Šilutės pl. ir Šiaulių gatvių daugiabučiuose.

Butai įsigyjami už savivaldybės biudžeto lėšas. Kasmet miestas tam skiria iki pusės milijono eurų ir siekia kiekvienais metais nupirkti bent po 10 butų socialinio būsto fondui.

Klaipėdoje šiuo metu yra 1 483 socialiniai būstai, eilėje jų dar laukia apie pusė tūkstančio asmenų.

"Kitais metais planuojame pirkti dar devynis butus, nes vis tiek nėra pasiūlos tiek, kiek reikėtų", – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vadovė Lina Murauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS