Uostamiestis svarstys, kuriose sąnkryžose grąžinti dešiniojo posūkio rodykles | Diena.lt

UOSTAMIESTIS SVARSTYS, KURIOSE SĄNKRYŽOSE GRĄŽINTI DEŠINIOJO POSŪKIO RODYKLES

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda BNS sakė, kad klausimą dėl dešiniojo posūkio rodyklių grąžinimo svarstys jau šį penktadienį.

„Mes svarstysime, kokiose sankryžose grąžinti senąsias rodykles, pirmas pasitarimas šiuo klausimu numatytas penktadienį. Aš manau, kad visose sankryžose tikrai negrąžinsime rodyklių, bet kai kuriose, kur techninės galimybės kitaip neleidžia pagerinti eismo, bus siūloma grąžinti senąsias lenteles“, – teigė L. Dūda.

Grąžino neterminuotai

Vyriausybė trečiadienį visam laikui leido grąžinti dešinįjį posūkį automobiliams leidžiančias vadinamąsias žaliąsias rodykles sankryžose.

Vyriausybė pakeitė savo nutarimą, kuris įpareigojo tokias rodykles pašalinti nuo šių metų sausio.

Išvakarėse susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žadėjo senąją tvarką grąžinti metams, tačiau Ministrų kabinetas galiausiai atsisakė numatyti terminą.

Nuo sausio panaikinus dešiniojo posūkio rodykles didžiųjų miestų savivaldybės teigė, kad tai padidino eismo spūstis, o sprendimo nauda yra abejotina.

Susisiekimo ministerija, 2014-aisiais pasiūliusi naikinti rodykles, rėmėsi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu, parodžiusiu, jog sankryžose su vadinamosiomis žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

deinis

Kodėl užmiršta Kretingos ir Šiaurės prospektas ,ten tai dyvai ,kiek autobusų laukia ,dar stebūklas žalia rodyklė dega gal penkias sekundės

Kipišas

pasidarė dėl to, kad šviesoforų montavimo reikalai užkarti savivaldybėms, o šios pinigų tam reikalui turi neperdaugiausiai. Tiksliau - turi, bet suplanuoja ir sunaudoja kitiems reikalams, nes tie šviesoforai - ai, palauks. Aišku, jeigu būtų pradėję rūpintis anksčiau, kai tik buvo nurodyta, to triukšmo nebūtų buvę, nes visos medinės rodyklės jau seniai būtų pakeistos šviesoforinėmis.

GGG

Reikia ne grąžinti, o kai kuriose sankryžose dadėti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS