Uostamiestyje baigiama svarbios žiedinės sankryžos rekonstrukcija | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE BAIGIAMA SVARBIOS ŽIEDINĖS SANKRYŽOS REKONSTRUKCIJA

  • 13

Kelių ir tiltų bei kitos infrastruktūros statybos bendrovė „Kauno tiltai“ baigia Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukciją Klaipėdoje – atliekami paskutiniai aplinkos tvarkymo darbai. Bendra projekto vertė siekia beveik 40 mln. eurų, pirmadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

„Tai Klaipėdai labai svarbus transporto mazgas, o Baltijos prospektas yra strategiškai svarbi jungtis su miestu ir uostu tiek klaipėdiečiams, tiek miesto svečiams (...). Šis rekonstrukcijos projektas – vienas didžiausių uostamiestyje“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Per daugiau nei trejus metus sankryža rekonstruota į „turbo žiedą“ su požeminėmis pėsčiųjų perėjomis, pėsčiųjų ir dviračių takais, apsauginiais atitvarais, rytų–vakarų kryptimi pastatyti du viadukai, įrengtos saugaus eismo priemonės.

Piko metu čia per valandą pravažiuoja apie 7 tūkst. transporto priemonių.

Projektui iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) 2020 metais skirta 1,6 mln. eurų, 2021 metais – 8,5 mln. eurų, 2022 metais – 8,8 mln. eurų, 2023 metais – per 4 mln. eurų, o šiemet – per 1 mln. eurų.

2020 metais su „Kauno tiltais“ pasirašytos sutarties vertė siekė 38,18 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nu jo tam>

uostik kabančius atsilupeli

populistas

meras jau lyginą juostą,kuria pats kirps

Borusija

Viskas gerai normali sankryža , o dėl Jakų nebaigtos žiedinės sankryžos , tai kad generalinis arhitektas kalėjime sėdi , o be jo niekur nebent gentviliokas užsiimtu , bet ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS