Uostamiestyje COVID-19 situacija gerėja, bet virusas nedingo | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE COVID-19 SITUACIJA GERĖJA, BET VIRUSAS NEDINGO

COVID-19 pamažu traukiasi, bet niekur nedingo. Lyginant su šio mėnesio pradžia, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nuo šios ligos gydytų pacientų skaičius gerokai sumažėjo. Mažiau yra ir mokyklose sergančių moksleivių.

Klaipėdos sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė patvirtino, kad COVID-19 situacija mieste gerėja, esą gal dėl to virusą visi beveik ir pamiršo.

"Tačiau testavimo apimtis išlaikome labai panašias. Per pastarąją balandžio savaitę mokyklose buvo atlikta beveik 15 tūkst. testų, iš kurių teigiamų atvejų buvo 20, iš jų 19 buvo patikslinti mobiliajame punkte, ir gauta 18 teigiamų atsakymų", – teigė J.Grubliauskienė.

Ikimokyklinėse ugdymo įstaigose testavimo apimtis sumažėjo, nes darželiuose dabar reikia testuotis tik po kontakto su infekuotu asmeniu.

Ikimokyklinėse įstaigose per pastarąją savaitę buvo atliktas 161 testas, ir teigiamų atvejų nebuvo nustatyta.

Ko gero, atėjus rudeniui, prie šio klausimo vėl turėsime grįžti, nes ta liga niekur nedings, reikės vėl užsidėti kaukes, nepamiršti rankų higienos, kad išvengtume užkrato.

J.Grubliauskienės teigimu, darželiuose sergančių vaikų sumažėjo beveik 50 proc.

Šiuo metu ten serga tik 12 vaikų, taip pat du pedagogai ir 4 kiti darbuotojai.

"Mokyklose sergančių vaikų sumažėjo 40 proc. Šiuo metu Klaipėdos mokyklose serga 116 moksleivių, 15 pedagogų ir 5 kiti darbuotojai. Visose tikslinėse grupėse matoma sergamumo mažėjimo tendencija. Džiugu, kad, kaukes nusiėmus, sergamumas drastiškai neišaugo. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad didžioji dalis pedagogų vis dar vaikšto su kaukėmis. Su kaukėmis vaikšto bei saugosi ir dalis moksleivių", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Pasak Sveikatos biuro vadovės, žmonės pamažu pradeda priprasti ir mokytis gyventi su šiuo užkratu, kaip su paprasta užkrečiamąja sezonine liga.

"Ko gero, atėjus rudeniui, prie šio klausimo vėl turėsime grįžti, nes ta liga niekur nedings, reikės vėl užsidėti kaukes, nepamiršti rankų higienos, kad išvengtume užkrato. Namų vaistinėlėse turėsime testus, pagal poreikį bus sudarytos sąlygos vakcinuotis", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Mokyklose testavimas kol kas nesibaigs ir artimiausiu metu. Prieš moksleivių atostogas, kurios prasidės kitą savaitę, vaikams bus išdalyti testai, po atostogų moksleiviai vėl bus testuojami.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Dausos, t.y. pragaras jau paruoštas Mengelei ir panašiems idijotams. Maloniai prašom. ЛАСКОВО ПРОСИМО.

Pas mane

tai to viruso net nebuvo. Yra tik debilas Mengelė su savo dausomis.

Daktaras Mengelė

Jokių virusų nėra.Yra tik Palaimingosios Dausos , į kurias galima pakliūti tik per Krematoriumo šilumą . Laikykitės Dekalogo , skaitykite Pranašų knygas ir užsisakykite krematoriumą savo laiku, kad nespėtų sugraužti kirminai o spėtumėte į Dausas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS