Uostamiestyje – drabužių dalybų vajus | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE – DRABUŽIŲ DALYBŲ VAJUS

Itin populiarėjančia bendravimo ir keitimosi nereikalingu garderobu idėja užsikrečia vis daugiau entuziastų. Šįkart savo drabužius, avalynę bei kitus daiktus klaipėdiečiai kviečiami atnešti į buvusią Vydūno mokyklą.

Itin populiarėjančia bendravimo ir keitimosi nereikalingu garderobu idėja užsikrečia vis daugiau entuziastų. Šįkart savo drabužius, avalynę bei kitus daiktus klaipėdiečiai kviečiami atnešti į buvusią Vydūno mokyklą.

Šeštadienį nuo vidurdienio Daržų g. 18 veiks pačių miestiečių sunešta drabužinė. Antrajame aukšte esančioje aktų salėje bus galima mainytis bei įsigyti įvairių daiktų – nuo rankdarbių iki kojinių.

Drabužinės sumanytojos – studentės Agnė Jankutė ir Gabrielė Kalvytė. Jų žodžiais, daugelis savo namuose turi išaugtų ar jau atsibodusių drabužių, kuriuos išmesti būtų tiesiog nepadoru. Todėl kartais tenka ilgai palaužyti galvą, kur padėti senienas. Dažniausiai jos taip ir lieka dūlėti spintoje.

Kad taip nenutiktų, merginos kviečia savaitgalį keistis daiktais netradicinėje aplinkoje. Anot jų, pagrindinis susitikimo tikslas – bendrauti, susipažinti ir gerai praleisti laiką.

"Suteikiame visišką laisvę. Renginys nemokamas ir atsinešti kviečiame bet ką: smulkmenas namams, rūbelius, batus, galbūt net savo pieštus paveikslus ar papuošalus iš gintaro. Tai įdomi, menininkų nuomojama vieta, kurioje tvyro išties gera atmosfera. Turėsime šiltos arbatėlės ir sausainių. Atvykusiesiems tereikės pasirūpinti, kaip pateikti savo atsineštas gėrybes, galbūt atsinešti rūbų kabyklų ar užtiesalų", – pasakojo A.Jankutė.

Renginys vyks pirmą kartą, tačiau į jį užsiregistruoti panūdo nemažas būrys merginų. Kaip sakė jo organizatorės, tai puiki proga "išsivalyti" savo spintą.

Rūbų keitimosi idėjos pastaruoju metu sulaukia nemenko susidomėjimo. Pavyzdžiui, Senajame turguje vykstantis Klaipėdos bagažinių turgus tapo tikru klaipėdiečių traukos objektu. O dar kitą savaitgalį, lapkričio 14 d., Klaipėdoje veiks ir Uodo šeimos turgelis. Ši savotiška drabužių mugė orientuota į šeimas – čia bus galima įsigyti vaikiškų drabužių, žaislų bei rankdarbių namų buičiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rima

Labai gera ideja, tik gaila, kad tik siandien suzinojau, cia perskaiciusi

Laima

o ar galima atnesti drabuzius i prekiaujancius devetais rubais parduotuves,siaip kaip labdara?

klaipedos

Praneskit, kai kita karta rinksites, spesim pasiruosti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS