Klaipėdoje „Maximos" darbuotojai diagnozuotas koronavirusas, kolegos saviizoliuojasi | Diena.lt

KLAIPĖDOJE „MAXIMOS" DARBUOTOJAI DIAGNOZUOTAS KORONAVIRUSAS, KOLEGOS SAVIIZOLIUOJASI

Penktadienį Klaipėdos prekybos centre BIG esančios „Maximos" parduotuvės cecho darbuotojai diagnozuotas koronavirusas.

Šiai darbuotojai tyrimas atliktas ketvirtadienį, balandžio 16 dieną.

Kaip praneša Maxima LT, UAB, su dabar saviizoliacijoje esančia, darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Jei reikės, jai į namus bus pristatomas maistas. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Klaipėdoje, Taikos prospekte, esančios parduotuvės ir cecho darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirta 80 prekybos tinklo „Maxima" darbuotojų: 65 testai buvo neigiami, trys - teigiami. Šiuo metu 12 testų atsakymų dar laukiama.

„Ši darbuotoja parduotuvės ceche dirbo iki balandžio 10 dienos. Laisvadienių metu, balandžio 14 dieną, pasijuto prastai ir gavo nedarbingumą. Koronaviruso testas jai atliktas balandžio 16 dieną", - sako „Maximos" komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, balandžio 17 dieną po pietų gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad saviizoliacijoje jau esanti cecho darbuotoja turėjo artimą kontaktą su šešiais kolegomis: penkiais iš savo cecho ir dar vienu parduotuvės darbuotoju. Šie asmenys nedelsiant buvo informuoti ir bus saviizoliacijoje, kaip ir pati „Covid-19" virusu užsikrėtusi darbuotoja. Jų kontaktai perduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyriui. Apie nustatytą koronaviruso atvejį informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

„Maximos" prekybos tinkle nuo vasario pabaigos laikomasi griežtesnių higienos reikalavimų: dažniau dezinfekuojami paviršiai, vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, ribojami klientų srautai, klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių klientams žymi specialios linijos. Visi darbuotojai dirba su visomis privalomomis apsaugos priemonės: kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis, specialiais veido skydeliais, kasose įrengtos stiklo užkardos. „Maximos" prekybos tinklo darbuotojai kiekvieną rytą prieš pradedant darbą matuojasi temperatūrą. Temperatūra papildomai matuojama ir dienos metu. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

 
 

 

 

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, Klaipėda, Maximos darbuotoja
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Renata

Na va, o čia dar kalba ,kad darželiai pradės dirbti. Tada visus darželio darbuotojus turi patikrinti,ar jie neserga . O tai neduok dieve ir vaikus ir tėvus gali apkrėsti.Aišku ir atvirkščiai- tėvai grįžę po tokio ilgo laiko irgi gali būti sergantys.

Mastai

Kai 20 zmoniu zuvo keliuose keliu neuždare

dundukai

Gripas yra gripas.Ir nereik čia svaigt.Nekelkit panikos puskvaišiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS