Uostamiestyje organizuojamos mankštos mamytėms | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE ORGANIZUOJAMOS MANKŠTOS MAMYTĖMS

  • 2

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai organizuoja nemokamas mankštas, skirtas vaikučius auginančioms moterims.

Užsiėmimai vyks kiekvieną rugpjūčio trečiadienį, 10 val., Klaipėdos universiteto botanikos sode, Kretingos g. 92.

Mankštų metu vaikučiai bus šalia, gryname ore, gamtos apsuptyje.

Nuolatinis skubėjimas, stresas, greitas maistas, užterštas didmiesčio oras – visa tai silpnina mūsų širdį ir kraujagyslių sistemą. Širdis ypač kenčia nuo dabartinio žmogaus nesugebėjimo atsipalaiduoti ir pasimėgauti akimirka. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai primena, apie gryno oro naudą vaikams ir suaugusiems.

Sveikatingumo mankšta botanikos sode ne tik atpalaiduos kūną bei protą, bet ir aprūpins organizmą didesniu deguonies kiekiu. Prasiplės kraujagyslės, nustos svaigti galva, gaminsis vadinamieji laimės hormonai.

Buvimas gryname ore – tai pagrindinis vitamino D šaltinis. Vitaminas D skatina kalcio įsisavinimą iš virškinamojo trakto. Jis yra atsakingas už kaulų stiprumą ir raumenų jėgą. Jeigu žmogus reguliariai būna lauke šviečiant saulei, organizme pasigamina nuo 80 iki 90 proc. reikalingo vitamino D kiekio. Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad vitaminas D padeda išvengti arterinės hipertenzijos išsivystymo, vėžinių susirgimų ir kai kurių autoimuninių ligų.

Nepamirškime, kad sporto metu vaikai nėra paliekami vieni – jie ir patys sportuoja. Patariame į treniruotę atsinešti vaiko mylimų žaislų. Būdami šalia mamos, mažyliai jaučiasi komfortiškai.

Mankštoje taip pat atliekami raumenų stiprinimo ir tempimo pratimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rūta

Jau žinau kur būsiu trečiadienio rytais. Laukiu!

pagarba

smagu :) daugiau tokių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS