Uostamiestyje panaikins žiedinę sankryžą | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE PANAIKINS ŽIEDINĘ SANKRYŽĄ

Pilies, Minijos, Sausio 15-osios ir Galinio Pylimo gatvių sankryžoje nebeliks vairuotojų prieštaringai vertinamo laikino žiedo. Joje vėl pradės veikti šviesoforai. Žiedą ketinama išmontuoti kitą savaitę.

Pilies, Minijos, Sausio 15-osios ir Galinio Pylimo gatvių sankryžoje nebeliks vairuotojų prieštaringai vertinamo laikino žiedo. Joje vėl pradės veikti šviesoforai. Žiedą ketinama išmontuoti kitą savaitę.

Laikina žiedinė sankryža Pilies, Minijos, Sausio 15-osios ir Galinio Pylimo gatvių sankirtoje įrengta dėl remonto uždarius eismą Pilies tiltu. Baigus darbus, vadinamasis žiedas nebuvo išmontuotas.

Nuspręsta pažiūrėti, ar jis atlaikys transporto priemonių srautus. Policijos pareigūnai akcentavo, kad žiedinė sankryža yra kur kas saugesnė nei šviesoforinė.

Atidarius eismą Pilies tiltu, vairuotojai keikė žiedinę sankryžą. Piktinosi, kad dėl jos susidaro transporto priemonių spūstys. Jų kančios baigsis. Saugaus eismo komisija ketvirtadienį pritarė žiedo naikinimui.

Tačiau Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis pabrėžė, kad būtina tinkamai sureguliuoti šviesoforus, kad eismas būtų saugesnis. Pasak komisijos narių, įrenginiai turi būti nuolat stebimi ir prireikus perreguliuojami.

Atkreiptas dėmesys į pėsčiųjų saugumą. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad per šešerius metus šioje sankryžoje, veikiant šviesoforams, įvyko tik 6 metalinės avarijos. Nebuvo sužalota nė vieno pėsčiojo.

Žiedinę sankryžą norėta išmontuoti kuo greičiau, tačiau darbus atliekanti įmonė neturi įrenginio, kurio pagalba būtų nuvalytos geltonos linijos. Tad darbai nusikėlė į kitą savaitę.

Darbus planuojama atlikti naktį iš pirmadienio į antradienį. L.Dūda tvirtino, kad pačios sankryžos išmontavimas ilgai netruks. Tam gali užtekti valandos.

Jau išbandyti ir šioje sankryžoje esantys šviesoforai. Tai padaryta trečiadienį. Šie darbai tarp vairuotojų įnešė painiavos. Jie nebežinojo, ar važiuoti vadovaujantis šviesoforais, ar žiedu.

„Reikia vadovautis sveiku protu“, – pabrėžė direktorius.

Saugaus eismo komisija pakeitė ir eismo organizavimą Daržų gatvėje. Šioje arterijoje vėl bus dvipusis eismas, kaip ir prieš jos rekonstrukciją. Joje taip pat bus draudžiama stovėti.

Po rekonstrukcijos šioje gatvėje buvo vienpusis eismas. Nebuvo galima įvažiuoti iš Tiltų gatvės pusės.

Pakoreguotas ir važiavimas Pilies gatve prie tilto. Atidarius eismą statiniu, važiuojant iš pietinės miesto pusės buvo leidžiama važiuoti tiesiai, sukti į dešinę ir kairę. Važiuojant iš šiaurinės miesto dalies buvo galima važiuoti tik tiesiai. Kodėl taip buvo sustatyti, komisijos nariai negalėjo pasakyti.

Nuspręsta grąžinti senąją tvarką. Važiuojant iš pietinės ir iš šiaurinės miesto pusės galima sukti į dešinę ir važiuoti tiesiai.

GALERIJA

  • Daržų gatvė.
  • Daržų gatvė.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Amzziaus klausimas

O kada mudakai sutvarkysite baltijos zieda? Labai svetingai kamsciais pasitinkat:-(

cha cha

,,Jau išbandyti ir šioje sankryžoje esantys šviesoforai. Tai padaryta trečiadienį. Šie darbai tarp vairuotojų įnešė painiavos. Jie nebežinojo, ar važiuoti vadovaujantis šviesoforais, ar žiedu. „Reikia vadovautis sveiku protu“, – pabrėžė direktorius. Toks direktorius turi buti tuoj pat isverstas is kedes ir pasodintas tikrai ,,sveiko,, proto darbuotojas.

marijana 34

abstrakti fraze- sveikas protas. Kas vienam atrodo sveikas protas, kitam gali atrodyti neveikas. Prajuokino pareigūno atsakymas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS