Uosto direkcijos specialistai dalinsis patirtimi su moksleiviais | Diena.lt

UOSTO DIREKCIJOS SPECIALISTAI DALINSIS PATIRTIMI SU MOKSLEIVIAIS

  • 0

Uostamiesčio Baltijos gimnazijos moksleiviai turės galimybę gilinti inžinerines žinias ir atlikti projektinius darbus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje. Tai numato tarp Uosto direkcijos ir Baltijos gimnazijos pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti profesinėmis žiniomis, mūsų specialistų patirtimi bei turima technologine baze plėtojant inžinerinio ugdymo strategiją Klaipėdos Baltijos gimnazijoje. Klaipėdos uoste turime įvairių profesijų, kai kurios jų pagal savo specifiką būdingos tik uostamiesčiams. Tad džiugu, kad moksleiviai gali iš arčiau su jomis susipažinti, jas patirti ir galbūt šis bendradarbiavimas ne vienam jaunam žmogui padės apsispręsti ir dėl tolimesnio profesinio kelio pasirinkimo“, – sako Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Bendradarbiavimo sutartis numato, kad gimnazijos moksleiviai įmonėje turės galimybę atlikti projektinius darbus, kuriuos kuruos mentoriai – paskirti Uosto direkcijos specialistai. Moksleiviams taip pat bus sutarytos sąlygos iš arčiau susipažinti su įmonėje kuriamais ir diegiamais IT sprendimais.

„Ugdydami mokinius universitetinėse inžinerinėse klasėse, siekiame, jog gimnazistai turėtų galimybes realioje aplinkoje įgyvendinti kūrybinius inžinerinius projektus, ugdytųsi gebėjimą planuoti, vykdyti, valdyti inžinerinių kompetencijų reikalaujančias kūrybines ir praktines veiklas mentoriaujant direkcijos profesionalams. Manau, kad struktūruota, sisteminga, nuosekli veikla vienareikšmiškai duos rezultatą ir mokiniai, sėkmingai baigę inžinerinio ugdymo programą, įgis ne tik inžinerines kompetencijas, bet ir tikslingai pasirinks ateities karjerą savo gimtajame mieste Klaipėdoje“, – gimnazijos bendradarbiavimo su Uosto direkcija svarbą pabrėžia Jurgita Račkauskienė, Baltijos gimnazijos direktorė.

Baltijos gimnazijos direktorė J. Raškauskienė / KVJUD nuotr.

Prieš keletą metų Baltijos gimnazija pasirinko inžinerinę pakraipą – moksleiviai nuo devintos klasės turi galimybę gilinti inžinerines žinias. Šiandieną gimnazijoje yra bemaž 130 moksleivių, besimokančių universitetinėse inžinerinio ugdymo klasėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS