Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija | Diena.lt

UŽ KLAIPĖDOS CENTRE PALIKTĄ AUTOMOBILĮ – BAUDŲ SERIJA

Klaipėdos centre S.Šimkaus gatvėje tvarkingai stovinti mašina jau kurį laiką renka dulkes ir lapelius. Dar birželį už automobilio "Audi" valytuvų plevėsavo ne vienas baudos kvitas. Dabar mašina apdėliota ir apmokėtą parkavimo mokestį įrodančiais lapeliais.

Savininkas išvyko?

"Mačiau, o ir "Klaipėdos keleivinis transportas" fiksuoja, kad rinkliava nesumokėta. Senokai ji ten. Teko ieškoti savininko ir, panašu, kad jis yra išvažiavęs. Bandome ieškoti per giminaičius. Jei dar neišsiuntėme, tai artimiausiu metu bus išsiųstas reikalavimas mašiną pašalinti. Bet sunku pasakyti, kada jis grįš ir kada jam bus įteiktas reikalavimas", – teigė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Apleistos mašinos Klaipėdos kiemuose nėra retenybė.

"Yra jų nemažai. Kiekvieną dieną pranešimų gauname. Ir dabar kaip tik važiuojame. Dar kelis pranešimus turime – važiuosime žiūrėti, kokia ten situacija. Per dieną po keletą pranešimų", – tikino L.Lapinskas.

Vis dėlto vidury miesto klaipėdiečiai savo transporto priemones pamiršta nedažnai.

"Daugiau gyvenamųjų namų kvartaluose. Centre – jau retesnis atvejis. Rinkliavų zona, tad nedažnai pasitaiko", – tikino viešosios tvarkos skyriaus atstovas.

Linas Lapinskas: dažniausiai tokias mašinas pastebi kaimynai.

Išimtiniai atvejai

Baudas už nesumokėtą rinkliavą skiriantys įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" pareigūnai sako nerenkantys statistikos, kiek daugiausia baudų yra gavęs vienas automobilis.

"Bet tokių retų išimčių pasitaiko. Paskutinis, kurį atsimenu, buvo automobilis pajūryje. Gal prieš porą metų vienoje aikštelių jis ilgai stovėjo. Padarėme prielaidą, kad vasaros metu kažkas sugalvojo paatostogauti. Per langą matėsi, kad automobilyje buvo daiktų, kurių įprastai žmonės nesivežioja. Ir esu matęs nuotrauką senamiestyje, kur automobilis buvo surinkęs per savaitę kokius tris kvitus", – prisiminė "Klaipėdos keleivinio transporto" laikinasis direktorius Andrius Samuilovas.

Apleistų mašinų savininkams tenka susimokėti baudas už laiku nesumokėtą rinkliavą ir pašalinti nenaudojamą automobilį.

"Siunčiame reikalavimą pasirūpinti transporto priemone. Nurodome terminą, iki kada pašalinti. Jeigu reikalavimas įteiktas ir automobiliu nepasirūpina, traukiame administracinėn atsakomybėn", – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus atstovas L.Lapinskas.

Trukdo kaimynams

Nepašalinusiems mašinos tenka susimokėti pusę minimalios baudos – 35 eurus.

Apleistos mašinos kliudo savo transportu besinaudojantiems klaipėdiečiams – dažnai jos užima vietą ir taip ankštuose kiemuose.

"Dažniausiai tokias mašinas pastebi kaimynai. Būna, ir patys savo iniciatyva užsifiksuojame, kai keletą kartų pastebime tą pačią mašiną, stovinčią nuleistais ratais", – teigė L.Lapinskas.

Klaipėdiečius dažnai suerzina ir reklaminiais tikslais paliktos nebevažiuojančios mašinos – joms išdaužomi langai, reklaminiai užrašai apvyniojami nepermatoma plėvele.

GALERIJA

  • Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija
  • Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija
  • Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija
  • Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija
  • Už Klaipėdos centre paliktą automobilį – baudų serija
Bernardo Šaknio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Staska

Toks tupismas egzistuoja tik Lietuvoje.

Be reikalo

Gal be reikalo keliate bangas. Žmogus atvažiavo, pastatė mašiną ir sunegalvavo. Ligoninėje neieškojote? Ši mašina turi numerius, tai gal pasidomėkite kur yra savininkas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS