Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere – modernus paviljonas | Diena.lt

UŽ LIETUVININKŲ AIKŠTĖS ESANČIAME SKVERE – MODERNUS PAVILJONAS

Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere apleisti požeminiai lauko tualetai skaičiuoja paskutines savo dienas. Juos turėtų pakeisti modernus neįprastos formos dviejų aukštų paviljonas. Už stiklu ir skarda dengtų fasadų įsikurs grožio ir odontologijos klinika.

„Mažesnis žaismingas tūris, kad judant gatve iš kiekvienos pusės atsivertų vis kitoks vaizdas“, – neįprastą formą paaiškino pastatą projektavusios architektūros studijos „Plazma“ vadovas Rytis Mikulionis.

Nors projekte numatyta statyti kliniką, architektas sakė objektą projektavęs taip, kad prireikus ateityje jame galėtų įsikurti ir maitinimo įstaiga ar informacijos centras.

„Pastato paskirtis yra tokia, kokią mato užsakovas, bet mes žiūrėjome šiek tiek plačiau. Kadangi vieta – svarbi, parkų apsuptyje, nusprendėme, kad labiausiai tiktų paviljono architektūra“, – teigė R.Mikulionis.

Naujakuriai: išskirtinės formos pastate planuoja įsikurti grožio ir odontologijos klinika. (Architektūros studijos „Plazma“ projekto vizualizacija)

130 kv. m ploto pastatas akį trauks išsiskiriančia forma. Dvi sienos bus dengtos tonuotu stiklu. Pagrindinė, kurioje bus įėjimas, atgręžta į Lietuvininkų aikštę. Projektuotojai atsižvelgė ir į aikštėje stovintį paminklą Martynui Mažvydui.

„Nuo paminklo pusės pastatas bus visiškai neutralus, kad sudarytų tinkamą foną“, – teigė R.Mikulionis.

Stiklinė bus ir galinė pastato siena, atgręžta į Ramiąją gatvę. Stogas ir kiti du šonai – įgaubti. Jie bus dengti skarda.

Naujakuriai: išskirtinės formos pastate planuoja įsikurti grožio ir odontologijos klinika. (Architektūros studijos „Plazma“ projekto vizualizacija)

Klaipėdiečiai pastatą projektavusių architektų darbo pavyzdį jau yra matę prie rekonstruotos „Švyturys Brewery“ alaus daryklos. Bendrovė projektavo čia įsikūrusį barą „Švyturys Bhouse“. Tarp vilniečių studijos „Plazma“ darbų – ir rekonstruoti poilsio namai Nidoje, Juodkrantėje.

Šaulių gatvės 40A numeriu pažymėtame pastate pagal projektą turėtų įsikurti penki grožio ir stomatologijos kabinetai. Dalis patalpų suplanuota rūsyje.

Papildomų vietų mašinoms prie būsimos klinikos kol kas nenumatyta. Toks sprendimas projekte argumentuotas tuo, kad paslaugų paskirties statiniams pakanka penkių parkavimo vietų.

Pastatas stovės Klaipėdos centre, tad aplinkui yra pakankamai aikštelių, be to, jis nesunkiai pasiekiamas viešuoju transportu.

GALERIJA

  • Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere – modernus paviljonas
  • Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere – modernus paviljonas
  • Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere – modernus paviljonas
  • Už Lietuvininkų aikštės esančiame skvere – modernus paviljonas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

R.S.

Liudvikos komentaras aiškiai rodo kaip miesto ..tėvai" rūpinasi Klaipėdos miestu - toks įspūdis kad galimai kas daugiau duoda tas geriau turi:D).Miestas vystomas gabalais. Prišokant šen ar ten su sudurstyta iš įvairaus stiliaus hrenovina vadinama bendruoju miesto planu...Grožis, Harmonija, Paveldas, Viešasis interesas - žodžiai svetimi miesto valdytojams. Greit patapsim turginių šalmanų ir jų kontingento miestu:D) Tik pirk-parduok. Daugiau nieko.O ką, argi liberalizme ne tai yra svarbiausia?

Liudvika

Projektas buvo viešinamas prieš metus. Brandžius medžius Šaulių g. ties planuojama grožio klinika iškirs. Mane tik stebino savivaldybės sprendimas leisti statyti tokį paslaugų centrą. Ar tam yra toks jau didelis poreikis? Šalia, Lietuvininkų a. 4 namo kieme išasfaltuota didžiulė aikštė, kurioje mašinas stato neseniai naujai įsikūrusio grožio centro darbuotojai ir koncertų salės lankytojai, o planuojamas naujas grožio centras Šaulių g. manau jau žino kur švartuos savo transportą. Aš gyvendama Lietuvininkų a. kieme ir mokėdama metinį parkavimo mokestį, grįžusi vakarais neturiu kur statyti mašinos, kai tuo tarpu kiemo vidurys dienos metu nuolat užpildytas grožio, estetinės chirurgijos centro, įsikūrusio Lietuvininkų a. 4 kieme klientų transportu. Beje šalia planuojamo naujo paslaugų centro yra ir odontologijos kabinetas Vilties gatvėje. Kodėl tokiu vos ne 30 metrų spinduliu plote štampuojamos tos pačios rūšies paslaugos. Ar toks jau didelis jų poreikis? Šioje vietoje didesnis poreikis

Jonas

Pensininkams išrausim užsilikusius auksinius , kas jų neturi- teks atiduoti pensiją , kad pastatyti stiklo rūmą. Likusius duos valstybė ar ES . Toks ,garantuoju ,biznio planas , pagal kurį bankas suteikė paskolą . O sutrumpintai -vienas implantas už tris pensijas , arba ragas kaktoje. Tad gerbiamieji , nusipirkite mikserį , prieš tai išrovę paskutinius dantis ir nešiokite kaukę kas madinga ir sveika visais požiūriais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS