Už medžių genėjimą – bauda | Diena.lt

UŽ MEDŽIŲ GENĖJIMĄ – BAUDA

Trinyčių tvenkinyje paslaugas teikiančiai įmonei kontrolieriai skyrė nuobaudą už netinkamą medžių genėjimą. Apie pažeidimą buvo pranešę netoli vandens telkinio gyvenantys žmonės.

Trinyčių tvenkinyje paslaugas teikiančiai įmonei kontrolieriai skyrė nuobaudą už netinkamą medžių genėjimą. Apie pažeidimą buvo pranešę netoli vandens telkinio gyvenantys žmonės.

Skundą dėl netvarkingai prie Trinyčių tvenkinio nugenėtų medžių Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius gavo prieš kelias savaites.

"Žmonės pranešė, kad medžiai nugenėti netinkamai. Gyventojai įtarė, kad darbai atlikti be leidimo. Jie užfiksavo nugenėtus medžius ir parašė skundą", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vyriausioji specialistė Vilija Zakarauskaitė.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad Trinyčių tvenkinyje vandens pramogas organizuojančiai įmonei leidimas buvo išduotas tik kai kurių medžių kirtimui.

"Genėti leidimo neturėjo. Be to, lapuočiai buvo nugenėti netinkamai. Dėl pažeidimo vadovei surašytas protokolas. Taip pat pateikėme reikalavimą, kad pagal taisykles būtų sutvarkytos žaliosios atliekos – šakos. Dalis jų buvo palikta prie tvenkinio", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Laikas, per kurį tinkamai turi būti sutvarkytos žaliosios atliekos, dar nėra pasibaigęs.

Už netinkamą medžių genėjimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 14 iki 28 eurų. Asmuo, kuris nusižengė pirmą kartą, gali susimokėti pagal administracinį nurodymą – pusę minimalios baudos. Šiuo atveju – 7 eurus.

GALERIJA

  • Už medžių genėjimą – bauda
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

.

galima pamanyt, kad čia triejų šimtų metų ąžuolą pažeidė, juk čia gluosniai, tris į tą vietą atsiaugins jis ramiausiai, kaip piktžolės auga, tik spėk pjaustyt. ir lūžinėja jų šakos ir pačios šiemet, ką tada baudžiat?

viršūnė

kas sugebėjo nugenėti taip medžius.....100eu bauda......

ar

ne per maža baudelė? Kas taip medžius geni??? Matosi ,kad jšvis supratimo neturi. Kaip galima tokius darbuotojus į darbą priimti.! Šakos pirmiausia įpjaunamos iš apačios, o paskui iš viršaus. Tada ji gražiai atsiskiria nuo medžio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS