V. Grubliauskas kreipiasi į klaipėdiečius: statistika kraupi, likite namuose | Diena.lt

V. GRUBLIAUSKAS KREIPIASI Į KLAIPĖDIEČIUS: STATISTIKA KRAUPI, LIKITE NAMUOSE

  • 37

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas skambina pavojaus varpais ir kreipiasi į klaipėdiečius. Meras akcentuoja COVID-19 situacijos rimtumą ir prašo gyventojų sąmoningumo.

„Kreipiuosi į kiekvieną klaipėdietį, kiekvieną šeimą – matome kokia kraupi paskutiniųjų valandų statistika, peržengtos visos raudonosios linijos... Todėl prašau – jau nuo rytojaus likite namuose, nebeikite į prekybos centrus (nebent tai neišvengiama), svečius, bažnyčias, o ir artimiesiems patarkite elgtis taip pat“, – feisbuke rašė V. Grubliauskas.

Per šv. Kalėdas likime namuose, net neplanuokime ir nesvarstykime jokių kelionių ar susitikimų, nes elgiantis neatsakingai, per šv. Velykas tikrai niekas iš esančių žemėje neprisikels.

Meras žadėjo jau sekmadienį spręsti COVID-19 situacijos valdymo klausimą. „Rytoj imsiuosi pačių aktyviausiųjų veiksmų sprendžiant maksimalų savivaldos galioje esantį prevencinių priemonių arsenalą. Per šv. Kalėdas likime namuose, net neplanuokime ir nesvarstykime jokių kelionių ar susitikimų, nes elgiantis neatsakingai, per šv. Velykas tikrai niekas iš esančių žemėje neprisikels“, – situacijos rimtumą akcentavo meras.

Primename, kad per praėjusią parą patvirtinti 3303 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 27  žmonės, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

Praėjusią parą pasveiko 2509 žmonės. Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 90 tūkst. 252 asmenys,  50 tūkst. 300  – tebeserga, 38 tūkst. 768 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 791 žmogus, dėl kitų priežasčių mirė 394 užsikrėtusieji. Per praėjusią parą ištirti 13 tūkst. 428 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 403 tūkst.151.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Tokie, kaip cia parases "balselis" ir platina virusa. Tokiems "balseliams" turime buti "dekingi", kad pandemija tesiasi. Tokiems, kaip jis, turime buti "dekingi" ir uz naujus ir besitesiancius apribojimus. Kol bus "balseliai" gyvuos ir corona!

Tam buduliui

Pradekite nuo saves...

Ricardas

Bepigu visiems nurodinėti,pats tai namie gali sedeti triūba pūsti ir alga su priedais gauti už sunku darbą,o žmonėms reikia dirbti ir seimas išlaikyti,ar ponas mere valytoja gali dirbti nuotoliniu būdu ,gatves šluoti sėdėdama prie kompiuterio,o jus ponai nieko nedirbate pasistate taure viskio dirbat iš namų ir kokias algas gaunat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS