V. Grubliauskas pagerbė Baltarusiją | Diena.lt

V. GRUBLIAUSKAS PAGERBĖ BALTARUSIJĄ

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Vilniuje surengtame Baltarusijos nepriklausomybės dienos minėjime siekė, kad neatšaltų santykiai su uostamiesčiui itin svarbia kaimynine valstybe.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Vilniuje surengtame Baltarusijos nepriklausomybės dienos minėjime siekė, kad neatšaltų santykiai su uostamiesčiui itin svarbia kaimynine valstybe.

Į renginį Klaipėdos merą pakvietė Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Korolas. Jis pats jau yra viešėjęs ir uostamiestyje.

„Gaunu daug kvietimų dalyvauti tokiuose ar panašiuose priėmimuose Vilniuje, tačiau ne į visus pavyksta nuvažiuoti. Kaip bebūtų, Baltarusija yra labai svarbi mūsų Klaipėdos uosto partnerių. Todėl diplomatinių santykių palaikymas yra svarbus, ne todėl, kad jie pablogėjo, ar atšalo, bet dėl to, kad nepablogėtų ir neatšaltų. Diplomatijos ir ryšių, kalbant apie uostui svarbias valstybes, niekada nebus per daug“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Tačiau jis patikino, jog tikrai neskirsto valstybių į tas, kurių rengiamuose priėmimuose būtina dalyvauti, o kuriose – nelabai.

„Tiesiog prioritetiniai yra tie darbai, kuriuos reikia padaryti čia ir dabar, tad ne visada pavyksta nuvažiuoti į Vilnių. Vykti į Baltarusijos ambasados rengiamą priėmimą laiko radau, todėl tokia galimybe ir pasinaudojau. Baltarusijoje turime net kelis miestus partnerius, todėl mūsų santykiai su šia šalimi yra draugiški, o kokie yra tarpvalstybiniai ryšiai nenorėčiau ir neturėčiau komentuoti“, – teigė Klaipėdos meras.

Jis neslėpė, kad yra valstybių, kurių reikšmė uostamiesčiui, o sykiu ir Lietuvos ekonominiam gyvenimui yra didesnė.

„Tačiau pats tikrai jų neskirstau į mylimas ir nemylimas. Jei tik spėju, dalyvauju ir Kazachstano, ir Vokietijos rengiamuose priėmimuose“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad turės galimybę per dvi dienas nepriklausomybės dienos progą pasveikinti dviejų valstybių atstovus.

„Vakar sveikinau baltarusius, o šiandien susitiksiu su JAV kariais, kurie atplaukė į Klaipėdą ir tikrai juos pasveikinsiu Liepos 4-osios – Nepriklausomybės dienos proga. Tikrai džiaugiuosi tais momentais, kai neišvykdamas iš Klaipėdos galiu atlikti diplomatinę misiją“, – teigė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mizantropas

nereikia kitus ir save apgaudinėti. baltarusijai į Lietuvą nusispjauti, jai egzistuoja tik rusija, ir kaip pastaroji lieps, taip lukašenka ir darys. Nematau reikalo pirmiems pulti pagerbti baltarusijos, ji gi pati nė žingsnio nežengia Lietuvos link, net ir miestų ryšiais sunku patikėti. Ir vėl lenda vergo nuolankumas ir nupeštos vištos sindromas. Buvo prezidentė pasikvietusi tą vadinamą baltarusų prezidentą, net aukojo ryšius su JAV, ir kas iš to? Lukašenka yra tipiškas kremlinio putkino vasalas. Todėl nereikia rypauti, kad Lietuva nieko nedaro ir nesiglėbesčiuoja su tais skeltanagiais. Štai, yra merų, seimo narių, kurie visomis keturiomis ropoja baltarusijos ir ne tik, link, smerkia prezidentę dėl nenuolaidžiavimo ruskiams ir apsižvalgo įtempę ausis, ar girdi jų šnekas būsimasis elektoratas, juk ne už kalnų merų, seimo rinkimai, o ruskių Lietuvoje yra nemažai. Taigi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS