V. Grubliauskas: pasidžiaugti tikrai turime kuo | Diena.lt

V. GRUBLIAUSKAS: PASIDŽIAUGTI TIKRAI TURIME KUO

Mieli klaipėdiečiai, mano gimtojo miesto gyventojai,

Kreipiuosi į jus šiuo itin svarbiu miestui metu, kai jau netrukus jūs ir niekas kitas spręsite, kam patikėti Klaipėdos miesto ateities šturvalą, kokią komandą deleguoti į miesto tarybą.

Visų pirma noriu padėkoti visiems jums už bendrą darbą pastaruosius ketverius metus, nes visa tai, kas sukurta Klaipėdoje, – visų mūsų bendros veiklos rezultatas.

Pasidžiaugti tikrai turime kuo:

Tęsėme viešųjų erdvių atnaujinimą – pakvietėme į atgimusį Danės skverą, ėmėmės ypatingai jautrios teritorijos – Skulptūrų parko – sutvarkymo, pietinėje miesto dalyje kūrėme naują poilsio zoną – Sakurų parką, pradėtas tvarkyti skveras ties Šilutės plentu.

Keitėsi ir daugiabučių namų mikrorajonai – finišuoja Rumpiškės kvartalo atnaujinimas, čia kiemai sutvarkyti kompleksiškai. Tikiuosi, kad šis geras pavyzdys įkvėps kiekvieną, kuris dirba miestui, siekti naujos kokybės.

Įgyvendinami ir svarbūs susisiekimo projektai, didžiausias jų – Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija ir estakados statyba. Per 2022-uosius sutelkus valstybės, Valstybinio jūrų uosto direkcijos ir savivaldos finansus pavyko gerokai pasistūmėti į priekį.

Džiugus įvykis – naujame pastate atidaryta Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinė poliklinika. Pagaliau paslaugos bus teikiamos šiuolaikiškame, patogiame, negalią turintiems lankytojams pritaikytame pastate. Mieste kyla ir nauja mokykla – buvo dedamos visos įmanomos pastangos, kad statybų tempas būtų spartesnis ir šiemet galėtume atverti naujos švietimo įstaigos duris.

Gyventojus pakvietėme ir į naują, erdvų, iš bet kurios miesto vietos viešuoju transportu patogiai pasiekiamą Klientų aptarnavimo centrą. Metų pabaigoje pristatėme ir Klaipėdiečio kortelę.

Tęsėme ekonominės plėtros strategijos įgyvendinimą, vyko aktyvus partnerių bendradarbiavimas, apžvelgdami strategijos pažangą bei prognozes ateities ekonomikai pakvietėme į Klaipėdos ekonomikos forumą.

2022-ieji be jokios abejonės į istoriją įeis kaip dramatiškai pasaulį pakeitę metai. Dar nebuvome (o ir nesame) pamiršę Covid-19 pandemijos iššūkių bei išbandymų, tačiau vasario 24-ąją prasidėjęs karas prieš suverenią Ukrainos valstybę ne tik skatino susitelkti, padėti, palaikyti, bet ir tiesiogiai keitė klaipėdiečių kasdienybę, pateikė naujų iššūkių.

Tęsiama ekologiško viešojo transporto plėtra. Įgyvendinant savivaldybės sprendimus vyko konkursinės procedūros ir pasirašytos sutartys dėl elektrinių autobusų įsigijimo, naujos transporto priemonės keleivius veš jau šiais metais. Taip pat ruoštasi naujovės – reguliaraus susisiekimo vandens keliu – startui. Elektrinis autobusas-katamaranas Dangės upe taip pat pradės kursuoti šiemet.

Dar labiau įsitraukta į Šv. Jono bažnyčios atkūrimo procesą. Sprendimas savivaldybei tapti viešosios įstaigos dalininke ir skirti finansavimą bokšto projektavimui, tikimės, paspartins gražios iniciatyvos įgyvendinimą. Tęstas bendradarbiavimas su Kultūros ministerija ir dėl dar vieno miesto bendruomenei ir miesto identitetui svarbaus objekto – centrinio pašto pastato Liepų g. atgaivinimo.

Aktyvūs metai buvo ir kultūrinio gyvenimo srityje. Paminėjome 770-ąjį miesto jubiliejų, priėmėme tautinių kultūrų festivalį „Europiada“ bei intensyviai ruošėmės Klaipėdos krašto šimtmečio minėjimui.

Niekada nesakiau, kad mūsų mieste viskas padaryta – belieka tik džiaugtis ir mėgautis gyvenimu. Tikrai ne. Klaipėdos gerovė, miesto klestėjimo siekis - niekada nesibaigiantis procesas.

Stabilumo miesto augime ir jo tobulinime užtikrinimas visada buvo ir lieka vienu iš pagrindinių prioritetų mano darbų sąraše. Nesitikėjau suspėti sudalyvauti visuose priešrinkiminiuose debatuose ir susitikimuose, bet iki pat paskutinės šios kadencijos darbo dienos atsakingai ir kaip įmanoma geriau atliksiu savo pareigas bei užduotis.

Gerbiu ir vertinu visus mero rinkimuose dalyvaujančius politikus, o ypač – politikes, drąsiai stojusias į rinkimines batalijas su gerokai skaitlingesniu būriu vyrų. Tai – puikus, įkvepiantis pavyzdys. Nesivaikau lengvos sėkmės, nedaliju neįgyvendinamų pažadų, bet atvirai sakau apie tai, kas jaudina mus visus ir kas visiems mums rūpi. Negražbyliauju, nes besąlygiškai tikiu, kad ne skambių šūkių, bet svarbių kasdienių darbų reikia visų mūsų Klaipėdai.

Dėkoju už kartu nueitą kelią ir kviečiu visus jus aktyviai dalyvauti rinkimuose, renkant Klaipėdos miesto merą bei miesto tarybos narius kovo 5 dieną! O aš, dalyvaudamas šiuose rinkimuose, pareiškiu, kad tikrai turiu tvirtą valią veikti, kurią stiprina solidi patirtis ir asmeninė atsakomybė.

Politinė reklama apmokėta iš LSDP Klaipėdos miesto skyriaus rinkiminės sąskaitos. Užs. 1846312

GALERIJA

  • V. Grubliauskas: pasidžiaugti tikrai turime kuo
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (66)

Klpd.

Žiūrėkit kokios partijos su savo stogais eina į miesto valdymą, o ne į mero postą. Žinoma, Kongas jau seniai pametęs motyvaciją, bet neįsivaizduokite kad vienas meras yra atsakingas už viską ir kad jis gali viską. Kodėl užmirštat miesto tarybą? Taigi ji pagal įstatymus turi spręsti pagrindines miesto problemas ir gyventojų gerovės reguliavimą. Sėdi amusiję konservai giedantys Tvarto giesmes, kuriuos visur d ul kina liberalai:D) ir tvirtina tą ką pakiša priklausoma administracija..O kur dar prilindę visoki neįgalūs bet trokštantys ten būt, vabalai?..:D Kongas, žinoma, galėjo geriau pasireikšt, bent jau sutvarkyt darbo organizavimą ir giminių giminėlių protegavimą savivaldybės valdyme, bet kaip jis vieną kart pasakė ,,mano stilius ne kumščiu stalą daužyt":D) tai ir tiek žinių - ko tikėtis iš mero jeigu jis net negali trenkt kumščiu į stalą ir ,,pristyguot" savo nusižengusius, dykaduoniaujančius ar aplaidžiai dirbančius pavaldinius?

As

Nu tikrai reikia kito mero. Vien jau nuo sviesaforu tankumo bloga darosi. Mokamo parkavimo vietu ispletimas, dar baltijos prospektu sunkuji transporta paleisti nori. Baisu. Tik ne Grubliauska

Pozityvas

Na visi į rinkimus nes kitaip ir vėl Grubliauską išrinks kaip ir ana kartą 2500 žmonių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS