V. Grubliauskas po draudimo atvykti keltams: medikams vis tiek bus daug darbo | Diena.lt

V. GRUBLIAUSKAS PO DRAUDIMO ATVYKTI KELTAMS: MEDIKAMS VIS TIEK BUS DAUG DARBO

Vyriausybei nuo šeštadienio nakties nusprendus drausti keleiviams vykti lėktuvais bei keltais, išskyrus keltą iš Kylio į Klaipėdą, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sako, kad toks sprendimas palengvina situaciją, yra „teisingas, bet pusinis“.

„Šita linija (Kylis–Klaipėda – BNS) pati gausiausia keleiviais, (...) galiu pateikti informaciją vakarykštę: buvo patikrinti 362 keleiviai, iš jų – netoli pusės iš kelto Kylis–Klaipėda. Galim įsivaizduoti, kad nuo 100 iki 150 grįžtančiųjų mūsų specialistai turės patikrinti“, – trečiadienį spaudos konferencijoje teigė V. Grubliauskas.

„Žmonių pajėgos, medikų pajėgos, reikalingos mėginių ėmimui, kad ir viename kelte, bet bus reikalingos. Galbūt reikės mažiau šiek tiek, bet neišvengiamai šis patikros postas lieka ir išlieka, o diskusijos, kad galbūt sutaupysim kažką žmogiškųjų resursų kontekste, lieka už kadro“, – pridūrė jis.

Kaip teigia premjeras Saulius Skvernelis, šią susisiekimo liniją išlaikyti būtina ir siūlo „nesistebėti“.

„Logika elementari – tai kanalas, kuriuo labai stipriai juda mūsų ir prekės, ir paslaugos, tai vienintelis dar kanalas repatriacijai (...). Reikia nesistebėti, reikia kantriai dirbti, kad būtų žmonių grįžusių į Lietuvą tinkamas ir testavimas, ir patikrinimas, ir izoliavimas ar karantinavimas, priklausomai nuo aplinkybių, kokios būklės tie žmonės patenka. Dirbkime ir nesistebėkime, stebėkimės po to, kai pasibaigs šita situacija“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat nutarė, kad nuo šeštadienio nakties draudžiami skrydžiai keleiviams vežti iš ir į Lietuvos oro uostus, išskyrus atskirą Lietuvos transporto saugos administracijos leidimą, suderinus su susisiekimo bei užsienio reikalų ministrais.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, į Lietuvą nuo karantino pradžios specialiais skrydžiais ir keltų reisais grįžo apie 3 tūkst. piliečių – maždaug pusė visų užsiregistravusių diplomatinėse atstovybėse užsienyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

FTW

Ne suprantu skelbe kad sienos uždaritos o vistiek visus isileidžia o kam tada tas karantias

Anonimas

DFDSo biznis nestabdomas, o kaip TT line?

Cha cha

Nejaugi uždraudė? Netikiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS