V. Grubliauskas su uostininkais derino pozicijas | Diena.lt

V. GRUBLIAUSKAS SU UOSTININKAIS DERINO POZICIJAS

Meras Vytautas Grubliauskas, susitikęs su bendrovės „Klaipėdos konteinerių terminalas“ generaliniu direktoriumi Vaidotu Šileika, kuris prieš du mėnesius išrinktas ir Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentu, kalbėjosi apie miesto bendrojo plano derinimo aspektus.

Daugiau nei 20 metų veikianti Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija (LJKKA) vienija 16 Klaipėdos uoste dirbančių krovos įmonių, teikiančių krovinių krovos ir sandėliavimo bei keleivių aptarnavimo paslaugas.

Tai vieni didžiausių mokesčių mokėtojų mieste.

Tačiau ne visais atvejais uostininkų ir miesto pozicijos sutampa, ypač – pradėjus derinti Klaipėdos miesto bendrąjį planą.

Dėl šios priežasties pas Klaipėdos merą apsilankė naujai išrinktas asociacijos prezidentas V.Šileika.

„Derinome pozicijas, nes ne visais klausimais nuomonės sutampa. Todėl kalbėtis ir ieškoti sprendimų, kurie būtų priimtini visoms pusėms, yra neišvengiama. Ypač, kai šnekama apie miesto bendrąjį planą ir tam tikrų teritorijų specialiuosius planus. Tad buvo apie ką pakalbėti. Keitimasis nuomonėmis yra svarbiausias dalykas, net jeigu rezultatas ne visiškai tenkina kažkurią pusę“, – teigė V.Grubliauskas.

LJKKA, anot V.Šileikos, yra išskirtinė asociacija, atstovaujanti uosto industrijos interesams, ir yra labai svarbi įmonėms, nes sprendžia daug klausimų, kad sudarytų palankias verslo sąlygas, išlaikydama Klaipėdos uosto konkurencingumą ir nepertraukiamą jo vystymą.

Atstovaudama narių interesams, LJKKA ne tik dalyvauja spręsdama uosto veiklos ir plėtros klausimus bei kitas uosto kompanijoms aktualias problemas, bet ir glaudžiai bendradarbiauja su vietos ir valstybinėmis valdžios institucijomis, daug dėmesio skiria socialinėms, aplinkosaugos bei kitoms visuomeninėms iniciatyvoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

sunku

derint sovietkapitalis tynio mastymo rezultatus kai tenka prisitaikyt prie korporacines mafijos matosi is itempto veido maloniau duda pust ir fenstivalis rengt smirdincioje aplinkoje?...

TV pagalba

Miesto derintojui - o pagrojai ka nors per izanga?? Ar per kamscius ir dulkes triuba uzsikimso? Juk tau nesmirda, netersia, netrukdo....

Miestas turėtų groti pagrindiniu smuiku

o ne uostas iš kurio Klaipėdai tik tarša ir ,,gėrėjimasis" kaip privatūs biznieriai kitų miesto saskaita darosi sau didžiulius pinigus. Tegu pypina į sudirbtą Būtingę tolyn iš akių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS