V. Sinkevičius imasi veiksmų: dėl taršos atvejų planuoja vykti į Klaipėdą | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS IMASI VEIKSMŲ: DĖL TARŠOS ATVEJŲ PLANUOJA VYKTI Į KLAIPĖDĄ

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius kovą planuoja vykti į Klaipėdą, kur su aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika turėtų aptarti, kokią pagalbą dėl taršos atvejų Europos Komisija (EK) galėtų pasiūlyti Lietuvai.

„Aš pats planuoju atvykti į Klaipėdą susitikti su aplinkos ministru ir pasikalbėti konkrečiai, kokią techninę pagalbą EK galėtų pasiūlyti Lietuvai“, – žurnalistams Briuselyje sakė V. Sinkevičius.

Paklaustas, kada galėtų įvykti vizitas, jis sakė, kad tai turėtų būti „kovo antroje pusėje“.

Jo teigimu, su Baltijos jūra besiribojančios valstybės turėtų atkreipti dėmesį į taršos šioje jūroje klausimą.

Šiuo metu tokia, kokia yra Baltijos jūra, yra nepriimtina situacija.

„Tai ne vienetinis Lietuvos atvejis. Mes kalbame apie ilgalaikę taršą. Aš asmeniškai turbūt kviesiu jau šį rudenį ministrus, atsakingus už žemės ūkį ir aplinką, kalbėtis apie konkretų planą Baltijos jūros taršos valymui, nes šiuo metu tokia, kokia yra Baltijos jūra, yra nepriimtina situacija“, – tikino eurokomisaras.

„EK turi priemonių pasiūlyti, taip pat galimi įvairūs finansavimo šaltiniai kalbant apie naują perspektyvą. Manau, kad laikas tai patarti su šalimis narėmis“, – sakė eurokomisaras.

Sausį Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

varnas

tu vaikezas sėdi ant mašnos taip ir būk ramus nosi nekaišiok kur nereikia jis matai imasi veiksmu dėl taršos, vaike ar tau dašunta kad pas mus nėra jokios taršos atvėju, juk mes seniai ta tarša esam išsivales kur matyta grandijuozines įmones fabrikus atomine sunaikinome visa lietuva sėdi ant šiknos pramonės nėra ka tu pasakas kuri, vyti iš tos kėdės neišmaneli namo, užtenka kišti pagalius mūsų tokiai nuvalytai lietuvos prmonėi, net dektukus ir tos perkame iš estu, latviu, savo sunaikinome, aš nesuprantu tik tokio dalyko dėl kuo ten siunčiam tos bescelierius kurie apsaliučiai už savo krašta nekalba o pina tas nesąmones ponu iš užjurio,

tikra ties 2

Rinkimai prasidejo !

pirma

triusikus pasikeisk piemeny snargletas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS