Vaikų baseine – pigesnių paslaugų viltis | Diena.lt

VAIKŲ BASEINE – PIGESNIŲ PASLAUGŲ VILTIS

Klaipėdos sveikatos priežiūros centre veikiantis vaikų baseinas po vasarą drastiškai šoktelėjusių paslaugų kainų sulaukia daug mažiau lankytojų. Viliamasi, kad recirkuliacinė sistema, padėsianti sumažinti baseino išlaikymo sąnaudas ir atpiginti  paslaugos kainas, atsiras jau kitais metais.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centre veikiantis vaikų baseinas po vasarą drastiškai šoktelėjusių paslaugų kainų sulaukia daug mažiau lankytojų. Viliamasi, kad recirkuliacinė sistema, padėsianti sumažinti baseino išlaikymo sąnaudas ir atpiginti  paslaugos kainas, atsiras jau kitais metais.

Būtų brangu ir užsienyje

Klaipėdos savivaldybės Asmens sveikatos priežiūros komisijos pirmininkė Natalja Istomina apgailestavo, kad situacija vieninteliame uostamiestyje specialiame vaikams skirtame baseine liūdina.

"Įstaigoje apsilankė ir savivaldybės Socialinių reikalų komiteto nariai. Kelis kartus padidėjusios paslaugų kainos tėvams nėra įkandamos. Net ir labiau pasiturinčiose užsienio šalyse tokios sumos už laiką, praleistą baseine, būtų per didelės", – teigė N.Istomina.

Jos žodžiais, daugelis tėvų su vaikais dabar keliauja į kitus miesto baseinus, dažniausiai – į bendrus.

"Deja, suaugusiesiems skirtame baseine gylis nėra pritaikytas vaikams. Be to, visame mieste tik Klaipėdos sveikatos priežiūros centre dirba specialistai, galintys mažiesiems teikti paslaugas baseine. Specialistai pagal tam tikrą metodiką padeda tėvams prižiūrėti mažuosius. Be specialistų pagalbos tėvai sutrinka ir nebesiryžta kartu su atžalomis keliauti į baseiną", – kalbėjo pašnekovė.

N.Istomina informavo, jog Klaipėdos miesto biudžete numatyta apie 93 tūkst. litų, kurie skirti Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vaikų baseino renovacijai. Pinigai bus panaudoti recirkuliacinei sistemai įvesti.

Situacijos nevertina prastai

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė teigė, kad padėtis baseine nekelia problemų. Anot jos, visi norintieji gauna reikiamas paslaugas, o darbuotojai turi veiklos.

"Komplekso durys atviros visą dieną. Didžiajame baseine vyksta keturi užsiėmimai per savaitę. Didesnės ir mažesnės vonelės veikia visą dieną. Natūralu, kad apsilankančiųjų dėl didesnių kainų šiuo metu yra mažiau", – sakė L.Venckienė.

Pasak jos, veikla, susijusi su baseino atnaujinimu, jau prasidėjo: sprendžiami klausimai dėl viešųjų pirkimų ir darbų organizavimo. Viliamasi, kad atnaujintas baseinas mažuosius klaipėdiečius ir jų tėvelius turėtų pasitikti kitais metais, nes renovacijai skirtos lėšos turi būti panaudotos iki šių metų pabaigos.

Įrenginiai sumažins kainas

Nuo pernai liepos Klaipėdos sveikatos priežiūros centre išaugusios vaikams skirtų vandens procedūrų komplekso paslaugų kainos iki renovacijos pabaigos liks tokios pačios. Jos gali kisti tik įdiegus valymo įrenginius.
Vaikams skirtų vandens procedūrų komplekso paslaugų kainos išaugo, nes įstaigoje pasikeitė baseinų vandens keitimo tvarka, o stipriai padidėjusios sąskaitos vertė dirbti nuostolingai.

Atžalas į baseiną vedę tėvai piktinosi, jog seniau procedūros baseine vaikui ir vienam iš tėvų kainuodavo 15 litų, o nuo liepos vieno užsiėmimo kaina didžiajame baseine šoktelėjo net iki 58 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS