Vaikų žaidimų aikštelėse – nesaugu? | Diena.lt

VAIKŲ ŽAIDIMŲ AIKŠTELĖSE – NESAUGU?

Šiemet įrengta vaikų žaidimų aikštelė verkiant prašosi remonto. Mamos nerimauja, kad žaisdami su nesaugiais įrenginiais vaikai gali nukristi ir smarkiai susižeisti.

Šešiametę dukrą į netoli Kauno gatvės įrengtą laisvalaikio ir žaidimų aikštelę atvedusi klaipėdietė Viktorija sunerimo pamačiusi, kokiomis sąlygomis ten laisvalaikį leidžia ir žaidžia vaikai.

"Dukra mėgsta suptis. Nuėjusios prie sūpynių išvydome sulūžusias, sukrypusias sėdynes, iš kurių kyšojo sulinkę vamzdžiai. Ant jų atsisėdę vaikai gali ne tik nukristi, bet ir įsidurti. Kur žiūri už tvarką atsakingi darbuotojai?" – piktinosi šešiametės mama.

Anot moters, nesaugios ne tik sūpynės, bet ir čiuožyklos, lauko treniruokliai.

Kur žiūri už tvarką atsakingi darbuotojai?

Nors čiuožyklos įrengtos visai neseniai, tačiau jau spėjo surūdyti.

"Čiuožyklų laipteliai nusidėvėję, nusitrynę, trūksta apsaugos bortelių. Vaikams tenka įsikibti į klibančias, judančias atramas. Pamačiusi šį vaizdą nusprendžiau dukros į aikštelę nebevesti", – teigė Viktorija.

Jauna moteris nuogąstauja ne tik dėl dukros, bet ir dėl kitų aikštelėje žaidžiančių vaikų saugumo.

Anot jos, tuo metu įrenginiais naudojosi apie 20 vaikų. Kiti tėvai taip pat stebėjosi esama situacija.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, higienos normų neatitinkančias ir nesaugias aikšteles būtina remontuoti.

"Pasižiūrėsime, kokia situacija minėtoje žaidimų aikštelėje ir, esant poreikiui, suremontuosime. Jeigu pavyks, gal net iki žiemos pradžios",– teigė I.Kubilienė.

GALERIJA

  • Vaikų žaidimų aikštelėse – nesaugu?
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Viktorija

pažadai liko pažadais....niekas nepasikeitė...o jau vasara

As

Patys vaikai ir paaugliai tas aikšteles gadina, laužo, nieko nevertina... kad ir ką dėl mūsų rangovai ir t.t. darys, viskas būs apš..ta.. Išmokime saugot ir gerbt,tai ką turim. O ne iš karto pulti kaltint .

Klaipėdietė

O žaidimų aikštelės dangą labai idomu kas nutarė tokią užpilti??? Tai didžiausia nesamonė, kokia tik galima padaryti vaikų žaidimo aikštelėje. Gyvenu šalia šitos aikštelės ir visą supynių įrengimo procesą stebėjau, nes tuo metu auginau mažametį vaiką - tai nei drenažo buvo atlikta, nei dar kuo nors pasirūpinta, kad po didesnio lietaus vaikams nereikėtų braidyti po vandeniu apsemtus akmenis. Ir aplamai pradžiai atvežė tokia smulkią skaldelę, kuri neteptų vaikams nei rūbų, nei gadintų batų, bet po poros dienų šią skaldelę susėmė ir išvežė turbūt tam kam labiau reikėjo... LABAI gaila IR GĖDA DĖL TOKIŲ VALDŽIOS SPRENDIMŲ IR POŽIŪRIO Į GERBŪVĮ MŪSŲ AUGANTIEMS VAIKAMS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS