Vairuotojus kelyje šiurpina danieliai | Diena.lt

VAIRUOTOJUS KELYJE ŠIURPINA DANIELIAI

Trečia savaitė kelio ruože Rietavas–Endriejavas vairuotojus baugina migruojantys keturi danieliai. Miško gyvūnų negąsdina nei žmonės, nei aplink zujantys automobiliai. Paklydėliai ne tik kelia pavojų vairuotojams, bet ir laužo greta įsikūrusio elnyno tvoras.

Pirmadienį drauge su žmona automobiliu į Rietavą važiavęs klaipėdietis Andrius nustėro, kai tiesiai priešais jo automobilį iššoko didžiulis raguotas žvėris.

Laimei, akylas vairuotojas gyvūną pastebėjo laiku, tad susidūrimo išvengti pavyko.

Klaipėdietis prisiminė prieš keletą savaičių tame pačiame kelio ruože matęs, kaip ant kelio iššokęs danielius vos neaplamdė priešais važiavusio automobilio.

"Šis danielio patinas jau tris savaites laksto Žemaičių plentu. Niekas nesirūpina nei gyvūnų gerove, nei žmonių saugumu", – piktinosi vaizdą kamera užfiksavęs vairuotojas.

 

 

Kadangi vyksta poravimosi metas, gyvūnas bando patekti į šalia esančio elnyno aptvarą.

Pasirodo, šioje vietovėje laksto ne vienas, o keturi danieliai.

Anot netoli minėto kelio ruožo esančios "Elnio Dovydo buveinės" įkūrėjos Aurikos Alunderienės, prieš metus gyvūnus paleido medžiotojų būrelis.

Vienintelis būdas suvaldyti situaciją – danielius nušauti.

"Šie gyvūnai mums nepriklauso. Kelio ruože Rietavas–Endriejavas jie laksto gal tris ar keturias savaites. Vienintelis būdas suvaldyti situaciją – danielius nušauti. Vis dėlto, manau, ne tokiu tikslu jie buvo paleisti į šią vietovę. Gyvūnai pripratę prie žmonių, labai drąsūs. Gaila būtų juos sunaikinti. Po poros savaičių, kai baigsis poravimosi metas, gyvūnai turėtų aprimti", – tikino A.Alunderienė.

Anot jos, paklydėliai jau spėjo pridaryti nemažai žalos.

"Dėl šių gyvūnų migracijos įvyko ne viena avarija. Žmonės piktinasi pagrįstai. Nukentėjome ir mes patys. Mėgindami patekti pas pateles, šie danieliai sudraskė tvoras. Nieko nepadarysi, tikimės, kad pasibaigus poravimosi laikotarpiui situacija išsispręs", – pasakojo elnių veisėja.

Anot moters, vienas danielius pasižymi išskirtine drąsa. Patinas nesibaimina ne tik žmonių šūksnių, bet ir automobilių garsinių signalų.

"Pati mačiau, kaip žvėris stovėjo vidury gatvės. Išdidus, nepajudinamas. Šie gyvūnai labai protingi. Jų nepastumdysi, neišgąsdinsi", – teigė pašnekovė.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininko Gedimino Kalasūno, šiemet automobilių susidūrimų su gyvūnais būta nemažai.

"Nuo sausio mėnesio iki dabar Klaipėdos mieste užregistruoti 24 atvejai, kai automobiliai susidūrė su stirnomis, elniais, šunimis. Daugiausia eismo įvykių įvyko Pamario, P.Lideikio, Liepų gatvėse", – teigė G.Kalasūnas.

Anot jo, per šiuos metus rajone iš viso užregistruoti 143 eismo įvykiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS