A. Vaitkus: koalicijos Klaipėdoje prioritetas – su LVŽS, „Laisve ir teisingumu“ | Diena.lt

A. VAITKUS: KOALICIJOS KLAIPĖDOJE PRIORITETAS – SU LVŽS, „LAISVE IR TEISINGUMU“

Naujai išrinktas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus tvirtina, kad prioritetą derantis dėl valdančiosios koalicijos skris partijoms „Laisvė ir teisingumas“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), kurios išreiškė palaikymą antrajame rinkimų ture.

Jis taip pat teigė, kad kol kas pirmadienį su šių partijų atstovais nepavyko pradėti formuoti valdančiosios koalicijos.

„Nėra kol kas jokių rezultatų. Su Remigijumi Žemaitaičiu ir Ligita Girskiene derinamės laiką dabar, šios savaitės bėgyje turėtume. Kalbėjome, kad galbūt tokią galimybę rasime, bet, kiek aš žinau, kolegos yra Seime, įtempta darbotvarkė ir jie negalėjo atvykti į Klaipėdą“, – BNS pirmadienį sakė komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis A. Vaitkus.

R. Žemaitaitis atstovauja „Laisvei ir teisingumui“, L.Girskienė – LVŽS, abu jie buvo partijų kandidatai Klaipėdos mero rinkimų pirmajame ture.

Sekmadienį meru išrinktas A. Vaitkus teigia, jog kol su šiomis komandomis koalicijos neaptars, su kitų politinių jėgų atstovais nesiderėsiantis.

„Jie yra prioritetas vien todėl, kad prieš antrąjį turą labai aiškiai ir argumentuotai pareiškė, kad besąlygiškai palaiko mano komandą ir mane, tai mes pradedame pokalbius su tais, kurie mus palaikė, o toliau – matysime, kokia įvykių eiga, prioritetai tarp mūsų visų ir ieškosime galbūt daugiau sąlyčio taškų, manau kad taip“, –  sakė A. Vaitkus.

A. Vaitkus sekmadienį vykusiame antrajame savivaldos rinkimų ture pelnė 61,61 proc. balsų. Jo konkurentas, konservatorius Audrius Petrošius – 36,88 proc. rinkėjų balsų.

Komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ taryboje gavo daugiausiai – aštuonis mandatus. Po septynis gavo „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Po tris vietas – Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Socialdemokratų partija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Tam''šaunuoliui klaipėdiečiui''

Tai gal su Vilniumi kažkokiai klaipėdai nesilygint!Bo klaipėdai iki Vilniaus-kaip iki Marso...Nesvarbu,kas klaipėdą valdys,ji ir toliau ,kaip buvo taip ir liks eilinis šūdmiestis su provincialiais proletarmužikų mentaliteto gyventojais,beveik niekuo nesiskiriančiu nuo kažkokių gargždų,ar kaišiadorių,ar kitokio panašaus rajoninio miestelio!

FY

LIUKS

Sigitas

>Bepročiui kaunas + klaipėda...(Prieš 23 valandas)-ui. Tiesiog įdomu t.y. ar Jus pats nors turite mamos ir tėvo duotą vardą? Na o jeigu vardo "neturite", tai galima suprasti, kad Jus reiškiatės kaip lyg iš mėšlo duobės ištrauktas. Na o jeigu Jus teigiate, kad neva JAV "padėjo" Ukrainai, tai malonėkite apie tai pateikti konkrečius faktus. Na o jeigu jų neturite, tai pagaliau liaukitės užsiiminėti Maskovijos Kremliaus Putinfiurerio ir jo huntos skleidžiamais gandonešių skleidimais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS