„Vaivos“ fasadą baigs lapkritį | Diena.lt

"VAIVOS" FASADĄ BAIGS LAPKRITĮ

Po mėnesio klaipėdiečiai jau galbūt pamatys, kaip atrodys rekonstruojamas buvusio kino teatro "Vaiva" pastatas. Iki lapkričio pabaigos turėtų būti užbaigtas jo fasadas.

Po mėnesio klaipėdiečiai jau galbūt pamatys, kaip atrodys rekonstruojamas buvusio kino teatro "Vaiva" pastatas. Iki lapkričio pabaigos turėtų būti užbaigtas jo fasadas.

Dabar šioje statybų aikštelėje yra rengiamos statinio konstrukcijos, klojami pirmo ir antro aukšto perdengimai. Tada prasidės fasado montavimas. Jis bus iš specialių rudai pilkšvų plokščių. Medžiagos jau yra gautos.

"Kai bus baigtas fasadas, klaipėdiečiai matys bendrą pastato vaizdą. Šie darbai turėtų būti atlikti iki lapkričio pabaigos", – tvirtino vienas pastatą valdančios įmonės "Tilžės projektai" akcininkų Marius Markaitis.

Jau pradedama tvarkyti statinio aplinka – klojamos plytelės.

Pasak M.Markaičio, pastatas bus atnaujintas vėliau nei planuota. Darbai atsiliko nuo grafiko, nes dėl susidariusių eilių ilgiau užtruko konstrukcijų gamyba.

Planuota, kad pastato atnaujinimas bus baigtas iki naujųjų metų. Dabar šis terminas nukeltas į vasarį.
M.Markaičio teigimu, orai pastato atnaujinimui neturės įtakos.

"Uždengus fasadą darbai vyks viduje. Sutvarkyti aplinką tikimės iki šalčių. Vėliau darbai bus perkelti į vidų", – komentavo akcininkas.

M.Markaitis dar neatskleidė, kokios įmonės įsikurs atnaujintame kino teatro "Vaiva" pastate.

"Apie tai dar nenoriu kalbėti, nes ant sutarčių nėra parašų. Tai galėsime paskelbti po poros savaičių. Kol kas ši informacija konfidenciali", – pabrėžė akcininkas.

Buvęs kino teatro "Vaiva" pastatas pradėtas remontuoti birželį. Jis bus atnaujintas iš pagrindų. Po rekonstrukcijos pastato plotas nesikeis ir išliks apie 1,8 tūkst. kv. metrų.
Jame bus įrengtos komercinės patalpos. Numatoma, kad čia įsikurs prekybos centras, parduotuvėlės, kavinės.
Bus suremontuota ir šalia pastato esanti aikštė – pakeista jos danga. Šioje aikštėje ateityje planuojama pastatyti skulptūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS