Vakarų Lietuvoje premjerė akcentavo vakcinavimo svarbą ir jau akivaizdžią naudą | Diena.lt

VAKARŲ LIETUVOJE PREMJERĖ AKCENTAVO VAKCINAVIMO SVARBĄ IR JAU AKIVAIZDŽIĄ NAUDĄ

  • 6

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, penktadienį lankydamasi Klaipėdoje, Skuode ir Plungėje, domėjosi, kaip vyksta vakcinavimas, ir su savivaldybių merais aptarė aktualius klausimus.

Vyriausybės vadovė Klaipėdos miesto savivaldybės masinės vakcinacijos vietoje, Skuodo ir Plungės pirminės sveikatos priežiūros centruose įvertino, kaip šios savivaldybės pasirengusios masinei vakcinacijai. Pandemijos iššūkius premjerė aptarė su Klaipėdos miesto savivaldybės meru Vytautu Grubliausku, Skuodo rajono savivaldybės meru Petru Pušinsku, Plungės rajono savivaldybės meru Audriumi Klišoniu.

„Apklausos rodo, kad žmogus priimdamas sprendimą skiepytis pasikliauna dviem šaltiniais – šeima ir medikais. Kiekvieną dieną galime pasižiūrėti, kiek serga gydytojų, kiek yra židinių globos įstaigose, ir tai ženkliai geresni rezultatai, palyginti su gruodžio mėnesio duomenimis. Tai parodo, koks svarbus yra vakcinavimas ir kokia akivaizdi jo nauda“, – sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė, kaip nurodoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, pabrėžė platesnio vakcinavimo svarbą, bet pirmiausia būtinybę, kol vakcinų kiekis ribotas, paskiepyti tuos, kuriems rizika susirgti ar numirti nuo COVID-19 didžiausia.

Klaipėdos miestas ir rajonas, Skuodo ir Plungės rajonai pagal epidemiologinę situaciją patenka į savivaldybių raudonąją zoną. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šiuose rajonuose pirmąja vakcinos doze vakcinuota apie 22 proc., antrąja – apie 10-12 proc. gyventojų. Geriausiai panaudojamos yra „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech“ ir „Pfizer“) vakcinos, o panaudotų „Astra Zeneca“ vakcinų skaičius smarkiai atsilieka nuo gaunamo kiekio.

Apie vakcinacijos eigą taip pat nuotoliniu būdu diskutuota su Plungės ir Skuodo policijos, švietimo sistemos darbuotojų ir gydytojų bendruomenėmis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

klp

mizalkiausis kiek uostas atsega i vln???

pensininkė

pati prieštarauja girdama vakcinas ir kartu sakydama kad vistiek reikės laikytis kai kurių apribojimų kodėl ? kam tada vakcinuotis ? kurkite vaistus kai susirgsime būtų kuo gydyti ,o ne skėsčioti rankomis

NESUPRANTU

Arji premjere ar sveikatos ministrė ??? Ir ką veikia tuomet ponas Dulkys....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS