Valdininkai domėjosi, kaip Klaipėdos rajone vykdomi darbai | Diena.lt

VALDININKAI DOMĖJOSI, KAIP KLAIPĖDOS RAJONE VYKDOMI DARBAI

  • 0

Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius su Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėju Algirdu Ronkumi apžiūrėjo rajone renovuojamus bei jau baigiamus sutvarkyti objektus – Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą, Dovilų ir Dituvos pagrindines mokyklas ir Priekulės tiltą per Minijos upę.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre klojamos stogo čerpės, darbai vyksta pagal grafiką. Šiuo metu perkami papildomi darbai: paprastojo remonto projekto parengimas, lauko laiptų remonto, vidaus patalpų apdailos bei inžinerinių tinklų remonto rangos darbai.

Dovilų pagrindinėje mokykloje jau baigti statybos ir remonto darbai. Mokyklos direktorius Arūnas Grimalis
aprodė atnaujintas klases, salę, valgyklą. Aikštėje prie pagrindinio įėjimo darbininkai klojo plyteles, – šiems darbams papildomų lėšų skyrė Savivaldybės taryba.

„Džiaugiamės, kad yra iniciatyvių mokyklų vadovų, kurie patys organizuoja darbus“, – sakė Č. Banevičius.

Dituvos pagrindinėje mokykloje rekonstrukcija vyksta ne taip sklandžiai, kaip tikėtasi ir norėtųsi.

„Atidengus senojo pastato perdangos konstrukcijas, paaiškėjo, kad jos yra avarinės būklės, tad būtina sustiprinti sijas. Projekto vadovas jau pateikė projektinius sprendinius perdangos stiprinimo darbams atlikti. Deja, dėl šios priežasties mokytojai ir moksleiviai kol kas negalės grįžti į dvi klases senajame pastate, kaip planavome. Reikės apskaičiuoti nenumatytiems darbams trūkstamas lėšas, kreiptis į Savivaldybės tarybą, kad jos būtų skirtos, ir atlikti nenumatytų darbų pirkimų procedūras“, – apgailestavo Savivaldybės administracijos vadovas.

Taip pat apžiūrėta, kaip vyksta Priekulės tilto per Minijos upę rekonstrukcijos darbai, nors šių statybos darbų užsakovas yra ne Savivaldybė, o VĮ „Klaipėdos regiono keliai“.

„Mums svarbu, kad darbai vyktų sklandžiai ir būtų kuo anksčiau užbaigti. Įsitikinome, kad gyventojams įrengtas pėsčiųjų takas, tad pereiti į kitą upės pusę problemų nekyla. Pamatėme, kad tiltą laikančios gelžbetonio konstrukcijos stipriai pažeistos rūdžių ir tilto remontas buvo būtinas, nes kėlė pavojų“, – teigė Č. Banevičius,
sakydamas, kad Savivaldybės administracijos darbuotojai ir toliau domėsis, kaip vykdomi darbai.

GALERIJA

  • Valdininkai domėjosi, kaip Klaipėdos rajone vykdomi darbai
  • Valdininkai domėjosi, kaip Klaipėdos rajone vykdomi darbai
  • Valdininkai domėjosi, kaip Klaipėdos rajone vykdomi darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS