Valdininkai ir miškininkai nesutaria dėl šiukšlių | Diena.lt

VALDININKAI IR MIŠKININKAI NESUTARIA DĖL ŠIUKŠLIŲ

Uostamiesčio savivaldybė ir miškininkai kelia klausimą, kas turi kuopti  mieste esančius miškus. Abi institucijos kratosi šios pareigos. Kai kuriose vietose atliekos guli jau metus.


 

Uostamiesčio savivaldybė ir miškininkai kelia klausimą, kas turi kuopti  mieste esančius miškus. Abi institucijos kratosi šios pareigos. Kai kuriose vietose atliekos guli jau metus.

Kretingos miškų urėdijos Medienos ruošos ir darbų saugos inžinierius Linas Žarnauskas tvirtino, kad šiukšlių miškuose surinkimu turi pasirūpinti savivaldybė.

"Pagal įstatymą, tai ne mūsų pareiga. Tvarka turi rūpintis savivaldybė. Žinoma, jei miškininkai pamato maišą su atliekomis, pastarąjį pakelia, nepalieka, nors to daryti ir nepriklauso", – tvirtino L.Žarnauskas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda nesutiko, kad tai savivaldybės funkcija.

"Palaukite. Taip išeina, kad miškas – jūsų, o šiukšlės – mūsų. Patys savivaldybės darbuotojai ir mieste nerenka šiukšlių. Ši paslauga perkama. Galite ir jūs pasisamdyti rangovą, kuris rinks šiukšles miške", – teigė direktorius.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas prisiminė, kad šalia Mumlaukio ežero jau metus guli maišai su atliekomis.

"Pranešiau Miesto ūkio departamento direktoriui, o šis sako, kad surinkti jas nėra savivaldybės darbas. Šiam klausimui aptarti reikia surengti atskirą diskusiją", – tvirtino vicemeras.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, įstatyme numatyta, kad miškininkai neturi rinkti šiukšlių, bet pati jų filosofija neleidžia palikti nešvaraus miško.

"Sunkiai įsivaizduoju miškininką, kuris miške praeitų pro numestą maišą su šiukšlėmis. Žinoma, apie mažus sąvartynus reikia informuoti savivaldybę ir ši pasirūpins teritorijos išvalymu. Juk nei savivaldybės, nei miškininkų netenkina gulintys maišai. Reikia ieškoti bendrų problemos sprendimo būdų", – pabrėžė meras.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad vietų, kur miškuose yra susikaupę sąvartynai, nėra daug.

V.Grubliauskui diskusija, kas turi rinkti šiukšles miškuose, priminė situaciją, kuri buvo susidariusi dėl molo. Tada taip pat nebuvo sutariama, kas turi rinkti šiukšles nuo statinio.

"Molas priklauso uostui, o ne miestui. Išeitų, savivaldybė neturėtų jo prižiūrėti. Tačiau uostas ir miestas kartu rado sprendimą", – prisiminė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Blinda

Kas per problemos, nugi visi, kas gavo sklypus,Melnragėj, bet nekilę ar nepaveldėję jų ,tai privalo ir šiukšles išrinkti.

FM

Mūsų savivaldybės tik tai ir daro, kad kratosi - tilto per geležinkelį prižiūrėt nenori, miškų prižiūrėt nenori. Jiems svarbu tik mokesčių naujų prigalvot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS