Valstybė Šventosios uostui skirs pinigų | Diena.lt

VALSTYBĖ ŠVENTOSIOS UOSTUI SKIRS PINIGŲ

Šventosios jūrų uosto atstatymą įtraukus į Vyriausybės programos įgyvendinimo planą, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pasidžiaugė šalies valdžios sprendimu, liudijančiu, kad šis objektas Lietuvai yra svarbus ir reikalingas.

Šventosios jūrų uosto atstatymo projektas įtrauktas į Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą.

Anot Palangos mero, nuo Vyriausybės požiūrio priklauso šio uosto ateitis ir perspektyvos.

Valstybei priklausančio Šventosios jūrų uosto atstatymas jau netrukus prasidės nuo žvejams reikiamos infrastruktūros sukūrimo.

Šiuo metu vykdomas rangos darbų konkursas, darbai prasidės dar šiais metais, jie bus finansuojami pagal savivaldybės ir Nacionalinės mokėjimo agentūros pasirašytą finansavimo ir  administravimo sutartį.

Pernai gruodį Palangos savivaldybės administracija kreipėsi į Vyriausybę, kad šis projektas būtų įtrauktas į Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą.

Atstatyti jūroje molai Šventosios uoste padės sulaikyti Latvijos link nešamą smėlį. Jį bus galima panaudoti pildant eroduojančius Palangos paplūdimius.

Teigiama, kad Šventosios uostas gali tapti vienintele vieta Lietuvoje, kurioje yra saugus, tinkamai paruoštas ir pritaikytas išėjimas į jūrą su visa aplinkine infrastruktūra, leidžiančia treniruotis ir organizuoti nacionalines bei tarptautines varžybas Lietuvoje.

Išplėtota Šventosios uosto infrastruktūra sudarytų palankesnes sąlygas treniruotis jūrinių sporto šakų atstovams.

„Vyriausybės sprendimas įtraukti Šventosios uosto atstatymą į savo programos nuostatų įgyvendinimo priemonių planą parodė Vyriausybės poziciją dėl šio itin svarbaus objekto, kuris pateisina priekrantės žvejų, turizmo verslo, buriavimo sporto atstovų, vietos ir užsienio svečių bei Palangos miesto bendruomenės lūkesčius. Be to, šis sprendimas padės Palangos savivaldybei ieškant uostui, ypač – molams atstatyti, reikiamo finansavimo“, – kalbėjo Š.Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Manau, kad tokius objektus

kaip Šventosios uostą, turi statyti LTU valstybė, o ne savivaldybė...! Savivaldybė nepajėgi skirti šimtus milijonų EUR uosto statybai. Nereikia savęs bei kitų apgaudinėt...

Siūlau

teisėsaugai primygtinai užsiimti šiuo uosto reikalu. Negi mes jau antiek ubagai kad LR teisėsauga gaudo tik tuos kurie gaudo kaimyno vištas?

Vanda

Vagiu sarašas turêtu paiigèti!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS