Valstybinė vėliava voliojosi purvyne Klaipėdos centre | Diena.lt

VALSTYBINĖ VĖLIAVA VOLIOJOSI PURVYNE KLAIPĖDOS CENTRE

Kai kurie klaipėdiečiai Kovo 11-ąją atšventė išniekindami valstybės vėliavą. Pasibaigus valstybinei šventei, ji voliojosi purvyne pačiame Klaipėdos centre, šalia daugiabučio. Tačiau, pasak pilietiško klaipėdiečio, atsakingos institucijos dėl valstybinio simbolio išniekinimo beveik nesureagavo.

Klaipėdietis Gediminas sekmadienį, jau po Nepriklausomybės atkūrimo dienos, prie Rumpiškės gatvės 2A namo pamatė nemalonų vaizdą: purvyne įmintą trispalvę, šalia – kelis 10–12 metų vaikus.

„Vienas berniukas pakėlė purviną šlapią valstybinę vėliavą. Atsisuko į mane ir pasakė, kad trispalvė neturėtų voliotis purvyne. Supratau, kad mūsų valstybės simbolis čia gulėjo jau kurį laiką ir pilietiškiausias čia pasirodė tik šitas mažas vaikas“, – kalbėjo Gediminas.

Vaikas, nežinodamas, ką su ja daryti, padėjo vėliavą ant elektros skydinės dėžės, pritvirtintos prie namo sienos.

„Berniukas man sakė, kad vėliava ant žemės gulėjo jau kurį laiką labai matomoje vietoje – šalia bažnyčia, gana judri gatvė, ir niekas nepastebėjo. Paskambinau į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pasakiau apie išniekintą valstybės simbolį, jie užsirašė, bet man net neatskambino. Pranešiau ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Mano įsitikinimu, reikėtų pradėti ikiteisminį tyrimą, nes tam yra pagrindas“, – tvirtino vyras.

Problema – visuomenės abejingumas.

Gediminas teigė esąs priblokštas suaugusiųjų abejingumo, o berniukas, pakėlęs vėliavą, – neeilinio proto ir pilietiškumo vaikas.

„Vaikas buvo priblokštas, kad ir jo namiškiai į tai nereagavo. Ta vėliava purvyne puikiai matėsi pro visus daugiabučio langus. Problema – visuomenės abejingumas. Tai tarp kokių žmonių mes gyvename? Yra labai nejauku. Viešosios tvarkos skyriuje mane patikino, kad yra baudos už nepagarbą valstybės simboliams, bet šiuo atveju kažkaip labai niekas nesureagavo“, – stebėjosi Gediminas.

Klaipėdietis įžvelgė dvi problemas – pseudopilietinę visuomenę ir atsakingų tarnybų atsainų požiūrį į valstybės simbolius.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Linas Lapinskas patvirtino, kad į juos buvo kreiptasi dėl vėliavos purvyne Rumpiškės gatvėje.

„Buvome nuvažiavę, bet neradome tos vėliavos, o tas žmogus daugiau nieko nepatikslino“, – teigė L. Lapinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Močiutė

Pas mus Zvejybos uoste net per Sausio13 niekas nekabino veliavos, o Kovo 11- aja veliavos buvo iskabintos ir kabojo visa savaite. Lijo ir snigo, vėjas plakė ! Bet jas nuimti niekas neskubėjo . Labai gaila kad mūsų mieste taip atsainiai žiurima į valstybės simbolius!

Užtat svetimos valstybės vėliavos plevėsuoja aukštai

Lietuvos trispalvė šiandiena niekam nerūpi,bet užtat svetimos šalies kabo ale pas visus pseudopatrijotus,lanzbergis ir tas iš balkono spjaudosi ant trispalvės ,svarbu ,kad kiti skudurai plevesuoja

Tarp kitko

Tikrai vemti verčia tie geltoni, mėlynu skudurai. Visa viešoji erdvė užkišta žodžio Ukraina. TV ir kiti žiniasklaidos kanalai perkrauti Zelenskio bliovimo ir reketavimo, kad duokit jam vis ir duokit ir kad dar mažai bei periodiškai išmetama scena kruvinos nepilnametės prostitutės ar namo griuvėsių ir taip jau antri metai. Juk taip pažeidžiamos mūsų vaikų teisės į ramią vaikystę be smurto vaizdų. Niekur tokio dalyko nėra kaip besaikis viešosios erdvės perkrovimas temomis apie Ukrainą. Nei bet kurioj ES valstybėj, nei kitur žiniasklaida neskiria dėmesio Ukrainos klausimui ar tik minimaliai kaip JAV. Pasaulis pasipiktinęs, žmonės nebeduoda jokių pinigų tam banderų žaidimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS