Vandens autobusas Klaipėdoje savaitgalį sulaukė populiarumo | Diena.lt

VANDENS AUTOBUSAS KLAIPĖDOJE SAVAITGALĮ SULAUKĖ POPULIARUMO

Klaipėdoje penktadienį pradėjus kursuoti vandens autobusams, pirmąjį savaitgalį neišvengta nesklandumų ir smulkių gedimų, tačiau maršrutas sulaukė populiarumo, sako viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

„Užpildymas neblogas, reikia pripažinti, kad populiariausi savaitgalį buvo popietiniai reisai“, – BNS pirmadienį sakė G. Neniškis.

„Pažiūrėjus į veidus – nelaimingų nėra nė vieno, džiaugiasi“, – sakė įstaigos vadovas.

Jo teigimu, per tris dienas nuo penktadienio vandens autobusais plaukė 340 keleivių, populiariausi buvo popietiniai reisai, tad norintiems išbandyti šią transporto priemonę rekomendavo rinktis rytinį laiką.

Keleiviai vandens autobusą, kuriame yra dešimt vietų, rinkosi kaip pramogą ir plaukė visą maršrutą, kuris trunka kiek daugiau nei valandą, nuo senamiesčio iki Tauralaukio. Keleiviai, autobuso laukę vidurinėse stotelėse, į juos dažniausiai tiesiog netilpo.

Užpildymas neblogas, reikia pripažinti, kad populiariausi savaitgalį buvo popietiniai reisai.

Anot G. Neniškio, dėl gedimų neįvyko keturi reisai.

„Vienas penktadienį, du šeštadienį ir vienas sekmadienį. Priežastys techninės – didesni, smulkesni techniniai gedimai. Daugumą jų gali patys vairuotojai pašalinti, tačiau kadangi priemonė nauja, vairuotojas nežinojo, ką daryti. Dabar elementarias smulkmenas žino, kaip išsispręsti. Autobusuose irgi smulkmenas tvarkosi vairuotojai, nekviečia priežiūros“, – sakė G. Neniškis.

Anot jo, savaitgalį dėl neįvykusių reisų buvo sulaukta ir nusivylusių keleivių skambučių. Kadangi ties vandens autobusų stotelėmis nėra švieslenčių, maršrutus vadovas pataria sekti įmonės internetinėje svetainėse arba mobilioje aplikacijoje.

Pasak G. Neniškio, stebint keleivių, norinčių išbandyti vandens autobusą, gausą, išsprendus technines problemas ketinama svarstyti pridėti keletą reisų. Šiuo metu vandens autobusas vykdo po aštuonis maršrutus abiem kryptimis.

„Tikrai kol kas labai daug žmonių, kurie atvažiavę iš kitur išbandyt, pamatyti, kaip miestas atrodo. Pagal bankines korteles matome, kas sistemos naudotojai, o kai nauja kortelė – suprantame, kad nevietinis“, – teigė įstaigos vadovas.

Anot jo, mobiliojoje aplikacijoje plaukti vandens autobusais jau yra nupirkta apie 200 bilietų – daugiau nei talpinama per dieną. Dienos limitas – 160 žmonių.

G. Neniškis teigia  diskutavęs su vandens autobusų kūrėjais dėl greičio didinimo pora kilometrų per valandą. Tai taip pat leistų padidinti reisų skaičių.

„Mūsų planas buvo padaryti dešimt reisų per dieną, kol kas yra aštuoni, bet pirmiausia svarbu išspręsti techninius niuansus“, – sakė jis.

Vandens autobusai turėtų kursuoti maždaug iki spalio. Sezono pabaigą nulems orai.

Kelionė autobusu keleiviams kainuoja 3 eurus, turintiems klaipėdiečio kortelę – 2,4 euro, vaikams – 1,5 euro, o turintiems teisę į didesnę lengvatą – 60 centų.

Nuo 7 iki 13 metų vaikams bilietas parduodamas už pusę kainos. Nuo 14 metų vaikams galioja pilna bilieto kaina. Vyresniųjų klasių moksleiviai ir studentai čia, skirtingai nei miesto autobusuose, lengvatos neturi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Senukas

Idomu

Raso,

kad gedo net 4 kartus. Tai gerai dar,kad ne lektuvas!

Pakrante

Nieniskio komentarai mažiausiai domina !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS