Vasarą uostamiestyje – darželių atostogos | Diena.lt

VASARĄ UOSTAMIESTYJE – DARŽELIŲ ATOSTOGOS

Dalis miesto darželių vasarą bent mėnesį nedirbs. Specialistų teigimu, darželių atostogų grafikas sudėliotas išklausius tėvų nuomonės. Daugiausia įstaigų neveiks rugpjūtį.

Jau įvyko uostamiesčio darželinukų tėvų apklausa, padėjusi išsiaiškinti būsimą darželių užimtumą vasarą.

Šiemet kasmetė apklausa surengta kiek anksčiau, todėl tėvams kilo šioks toks nerimas. Baimintasi, kad darželiai nedirbs ištisus tris mėnesius, tėvams teks sukti galvą, kam patikėti savo atžalų priežiūrą, kol patys bus darbuose.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė patikino, kad apklausa kiek anksčiau surengta tik todėl, kad vasaros atostogų grafiką norėta paruošti iš anksto, išklausyti darželinukų tėvų nuomones.

Galbūt ne visi tėveliai atostogauja, tuos, kuriems bus reikalingas pakaitinis darželis, priims kitos dirbančios įstaigos.

Birželį dirbs visos – 51 – ugdymo įstaigos, o liepą ir rugpjūtį dalis jų užvers duris mėnesiui arba dviem.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Stefanija Vancevičienė informavo, kad liepą dirbs 29 įstaigos, o rugpjūtį – 22.

"Galbūt ne visi tėveliai atostogauja, tuos, kuriems bus reikalingas pakaitinis darželis, priims kitos dirbančios įstaigos", – paaiškino S. Vancevičienė.

Ankstesniais metais kai kurie darželiai atostogoms duris užverdavo jau birželį.

Pašnekovė pabrėžė, kad darželių darbas vasarą gali keistis, mat jai artinantis darželinukų tėvų bus dar kartą paklausta apie vietos darželyje poreikį. Jeigu jis bus išaugęs, dabartinį grafiką žadama keisti.

Teigiama, kad darželių atostogos suplanuotos taip, kad nė vienas mikrorajonas nepasiliktų be darželio.

Tiesa, specialistai sako, kad vis dėlto būna atvejų, kai tėvai vasarą kiek atlaidžiau žiūri į vaikų darželio lankomumą.

Pasitaiko, kad apklausų metu jie sakosi vesiantys savo atžalas į darželį, o iš tiesų taip nesielgia, tad susirenka kur kas mažesnės grupės, o visas darželio personalas vis tiek turi darbuotis. Taip esą patiriama nemenkų finansinių nuostolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS