Vasaros akademijoje – kalbos pamokos | Diena.lt

VASAROS AKADEMIJOJE – KALBOS PAMOKOS

  • 0

Klaipėdoje duris atvėrė 21-oji Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademija, kurioje šiemet – dar didesnis dalyvių būrys ir naujos mokymosi programos.

Šiemet akademijoje dalyvaus daugiau kaip 100 kursų dalyvių iš 16 šalių. Apie 15 proc. dalyvių mokysis nuotoliniu būdu.

Kartu dvi savaites vyks lituanistinės studijos užsienio lituanistinių mokyklų mokytojams. Dalyvaus net 40 asmenų iš Ukrainos, taip pat sulauksime dalyvių iš Argentinos, Sakartvelo ir kitų šalių.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademija – taip vadinami jau trečią dešimtmetį skaičiuoti pradėję mėnesio trukmės kalbos ir kultūros kursai kitakalbiams Klaipėdos universitete. Šiemet jie vyksta nuo liepos 14 iki rugpjūčio 11 d.

Šiemetėje Klaipėdos universiteto vasaros akademijoje bus integruotos kelios programos, jose mokysis kelių kategorijų dalyviai.

Švietimo mainų paramos fondo remiami kalbos ir kultūros kursai užsieniečiams (35 dalyviai) ir atskira programa – analogiški kursai nuo karo pabėgusiems Ukrainos švietimo srities specialistams ir studentams (planuojama iki 15 dalyvių).

Vyks to paties fondo remiamos lituanistinės studijos užsienio lituanistinių mokyklų mokytojams. Klaipėdos savivaldybė remia 20-ies nuo karo pabėgusių ukrainiečių kalbos mokymus.

Kalbos bus mokoma aštuoniose įvairaus lygio grupėse rytiniu ir popietiniu laiku, prisitaikant prie Amerikoje gyvenančių dalyvių.

Dirbs 12 dėstytojų, taip pat kursų gidas, kultūrinių renginių vedėjai, suburta administracinio personalo komanda.

Kultūros pažinimo veikla, visada sulaukdavusi didžiulės sėkmės, šiemet bus dar intensyvesnė. Edukacijos, ekskursijos ir vakaronės bus organizuojamos mišriu būdu, kad kartu dalyvautų ir kontaktiniu, ir nuotoliniu būdu prisijungiantys kursų dalyviai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS